Idén is szórólapokkal hívják fel a kertvárosokban élők figyelmét arra, hogy nem mindegy, mivel fűtenek

Idén is szórólapok segítségével hívja fel az önkormányzat a kertvárosokban élők figyelmét arra, hogy nem mindegy, mivel fűtenek. Negyvenezer szegedi háztartásba juttatja el a fűtési szezonról szóló szórólapját az önkormányzat, melyben a helyes fűtés, a jó tüzelők megválasztásának fontosságára hívják fel a figyelmet.

A Levegő Munkacsoport reprezentatív kutatási adatai azt állítják, hogy a magyar lakosság egyharmada használ rossz fűtési módokat, köztük minden második ember hanyagságból.

Mihálik Edvin Zöld Város programért felelős tanácsnok mutatta ma be a szórólapot, hangsúlyozta, a szegedi levegő minőségének javítása mindannyiunk közös érdeke.

„Arra kérjük a szegedieket, hogy ha megtehetik, akkor ne égessenek műanyaghulladékot, festett fát, színes papírt, rongyot! Ezt betartva nemcsak Szeged levegőjének tisztaságáért és a környezetért tesznek, de életminőségük is sokat javulhat, sőt, komoly betegségeket előzhetnek meg” – mondta, majd hozzátette, hogy az „egészségünk mellett a környezetünkre is veszélyes a rossz levegőminőség, hiszen az éghajlat-változás összefügg a levegőminőség romlásával.”

Fotó: Iványi Aurél / szeged.hu

(via szeged.hu)