Idén is kapnak 10 ezer forintot az általános iskolás gyermekeket nevelő szegedi családok és a nyugdíjasok

Idén is támogatja az önkormányzat az általános iskolás gyermekeket nevelő szegedi családokat és az időseket fejenként 10.000 forinttal – írja közleményében az önkormányzat.

Botka László polgármester tavaly május elsején, az újszegedi liget átadásakor jelentette be, hogy minden szegedi általános iskolás gyermek és nyugdíjas fejenként 10.000 forint önkormányzati támogatást kap.

A közlemény szerint tavaly közel tízezer gyermek után igényelték a beiskolázási támogatást a szegedi családok, és több mint harmincnégyezer nyugdíjas részesült az időskorúak támogatásában Szegeden.

„Szeged a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzet ellenére idén is segíti a szegedi diákok iskolakezdését, miként az idősek is számíthatnak a város támogatására. Mert a város vezetése szerint soha nem volt még ennyire fontos a szolidaritás, mint ebben a rendkívüli helyzetben” – írják.

Az általános iskolás gyermeket nevelő családok – ahogyan tavaly is, kérelmük benyújtásával – a szeptemberi tanévkezdésig, a nyugdíjasok pedig az októberi idősek világnapjáig kapják meg készpénzben az önkormányzati támogatást.

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]