Huszonkét felújított szociális bérlakást adtak át Szegeden

Botka László polgármestertől vehették át nyertes pályázatukat igazoló oklevelüket azok, akik szociális bérlakáshoz jutottak – írja a szeged.hu.

Az önkormányzat 2015-ben hirdette meg bérlakásprogramját. A polgármester a mostani pályázat eredményhirdetőjén elhangzott beszédében elmondta, az elmúlt öt évben 750 lakást újítottak fel és adták át bérlőiknek. Botka László azt is megjegyezte, hogy olyan pályázati szempontrendszer alapján bírálják el a beérkező igényeket, amely teljes mértékben kizárja a szubjektív elemeket.

A most átadott huszonkét szociális bérlakás alapterülete 28 és 68 négyzetméter között változik, havi bérleti díjuk pedig 9 ezer 500 és 23 ezer forint között szóródik. A polgármester elmondta, a program tovább folytatódik, már kiírták az új pályázatot, amiben 13 újabb ingatlan bérlőit keresik. Az írásos jelentkezéseket szeptember végéig várják. 

„A most meghirdetett 22 ingatlanra összesen 210 pályázat érkezett be, ebből 84 nem felelt meg a kiírási feltételeknek. Így 126 jelentkező közül kellett kiválasztani az frissen felújított ingatlanok új bérlőit. A most átadott lakások többségében garzonok, alapterületük 28-30 négyzetméter között mozog” – mondta el Csarnó Zsuzsanna, az IKV. Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Fotó: Iványi Aurél / Szeged.hu