Húsz kiló füvet akart átcsempészni Röszkénél – nem sikerült

 

A huszonhárom csomag a kocsi aljában volt elrejtve, mikor péntek délben át akarta lépni a határt. Elkapták és előállítják.

Péntek délben határátlépésre jelentkezett egy szerb férfi Röszkén, azt mondva a pénzügyőröknek: nincs vámoltatni való az autójában. Ennek ellenére azt tételesen átvizsgálták, így kiderült: a jármű aljában rejtekhely lett kialakítva. Ebben pedig  23 csomagot, bennük együttesen 20 kg marihuánát találtak, majd gyorstesztet végeztek, ami igazolta, hogy drog van a csomagokban.

Illusztráció. Fotó: BBC Three / Giphy

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, a szerb férfi ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére. A Delmagyar.hu információi szerint a kábítószer tiszta hatóanyagtartalma ugyanis a meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát

Az Európai Unió drogügynöksége (EMCDDA) adatai szerint a marihuána a legnépszerűbb illegális drog Magyarországon, leginkább a 18-34 év közti fiatal felnőttek szívják, bár az utóbbi időben némileg visszaesett a fogyasztás, részben az olcsó, kétes eredetű és hatású dizájner drogok javára. (via MTI/Délmagyar)