Húsz felújított szociális bérlakást adtak át rászorulóknak

Húsz felújított szociális bérlakást adtak át ma Szegeden rászoruló családoknak. Volt, aki devizakárosult, és a feltételek könnyítésének köszönhetően jutott lakhatáshoz – írja a Szeged.hu. Botka László bejelentette, folytatják a programot.

Fotó: Szeged.hu

Húsz sikeres pályázónak adott át jelképesen szociális bérlakásokat ma délután a Városháza házasságkötő termében Botka László polgármester. Volt olyan család, aki devizakárosult és mozgássérült gyereket nevel, és mivel hat éven belül volt saját ingatlanjuk, eddig nem tudtak pályázni, ám idén levitték a számot háromra, így ők is tudtak és nyertek is.

A lakások közül a legkisebb 30, a legnagyobb 63 négyzetméter. A havi bérleti díj 9700 és 20 ezer 350 forint között változik, ami negyede a szegedi piaci albérletek árának. A nyertesek között hét pályázó gyermekes család, tizenegy a gyermekét egyedül nevelő szülő és két egyedülálló is új otthonhoz jutott.

 

A polgármester elmondta, összesen hatszáz, állami támogatás nélkül felújított szociális bérlakást adtak ki rászorulóknak kedvező áron, és bejelentette: a – mint fogalmazott – Magyarországon is egyedálló szociális bérlakásprogramunkat az idén is folytatni fogja az önkormányzat. A ma átadott húsz lakással együtt összesen száz szegedi család jut idén ilyen formában lakhatáshoz.

– Az IKV Zrt. már megkezdte a felújítását annak a harmincöt lakásnak, amelyekre májusban írnak ki pályázatot, úgyhogy akik eddig nem jártak sikerrel, hamarosan újra pályázhatnak – tette hozzá Botka László.

(Szeged.hu)