Houstonba és Kaliforniába is mehetnek a szegedi orvostanhallgatók szakmai gyakorlatra

A houstoni székhelyű The Methodist Hospital – Texas Medical Center mellett a Keck School of Medicine of the University of Southern California is várja szakmai gyakorlatra a Szegedi Tudományegyetem végzős orvostanhallgatóit. A többi közt sebész- és neurológushallgatók is mehetnek.

 

 

Még június közepén jelentette be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Általános Orvostudományi Kara (ÁOK), hogy együttműködési megállapodást kötött a Texas állambeli houstoni székhelyű The Methodist Hospital – Texas Medical Center-rel. A tengerentúli kórházban a csereprogram keretében bármely magyar hatodéves orvostanhallgató eltöltheti szakmai gyakorlata egy részét aneszteziológia, érsebészet, sebészet és neurológia területén. A kórház egy nagy texasi gyógyászati negyedben működik 1919 óta, amikor is a spanyol influenzajárvány idején alapította az államokbeli Püspöki Methodista Egyház.

Fotó: keck.usc.edu

Tegnap azonban újabb megállapodás hírét tette közzé az SZTE honlapján, e szerint egy másik egyesült államokbeli intézmény, a a Keck School of Medicine of the University of Southern California is várja a jelentkezőket, ide a magyarok mellett külföldi hallgatók is tudnak menni. Ez az Dél-kaliforniai Egyetem intézménye, amely 1885-ban nyitotta meg kapuit, és azóta orvosok, orvosbiológusok és egyéb egészségügyi szakemberek képzésével foglalkozik.