Holokauszt kiállítás a vágányon, ami nem is létezik

cof

Az Élet Menete Alapítvány és a MÁV közösen elhozta Szegedre mozgó vagonkiállítását.

A tárlat egy marhavagonban mutatja be a magyar holokauszt részleteit, és mesél egy kicsit emberek és családok történetéről, valamint a városokról külön, honnan kiket és hogyan.

A kiállítás témájából adódóan elég nyomasztó lehet, főleg az őszi szürkeségben, de mindenféleképp tanulságos ellátogatni, és beszélgetni egy jót a kiállítókkal.

 

cof
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

 

A vagon a 9. vágányon áll, ami csak azért is érdekes, mert ilyen számú vágány nem igazán létezik. Tulajdonképpen a kilencedik vágány a nulladik, hiszen rögtön mellette van az első, amit a második követ, valamiért azonban mégis a kilences számot kapta, de ez egy másik téma.

Az Élet Menete egyébként egy fővárosi alapítvány, mely 2003-ban jött létre a céllal, hogy kortól, nemtől és hovatartozástól függetlenül mindenki meg tudjon emlékezni a holokausztról.

A kiállítás már csak ma és holnap van Szegeden, úgyhogy tessék elnézni, emlékezni, meg csak úgy merengeni Nagyállomás végtelen vágányin, ahonnan 73 esztendeje több gőzmozdony is kifutott ilyen vagonokkal, melyek zsúfolva voltak, csak épp nem marhákkal.

 

oznor
A maci valóban megjárt egy tábort, és onnan került vissza a felszabadításkor. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

 

oznor
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]