Holnaptól nem jár a 3-as és a 4-es villamos

Kedden hajnaltól szerda estig a Tisza Lajos körúton a Mérey utca és a Dugonics tér között a közösségi közlekedési sávban aszfaltburkolat-javítási munkákat végeznek, ezért módosul a 3-as, a 3F-es, a 4-es villamosvonalak, a 8-as és a 10-es jelzésű trolibuszvonalak, valamint a 20-as, 24-es, 32-es, 74-es, 76-os, 76Y-os autóbuszjáratok útvonala és menetrendje is. A villamosok helyett a belvárosi, illetve a Petőfi és Kálvária sugárúti szakaszokon pótlóbuszok közlekednek – íjra a társaság honlapján.

Tarján és az Anna-kút között villamosok járnak majd, de  a 3-as és a 3F vonalakon Anna-kút és Vadaspark, illetve a 4-es vonalon Anna-kút és Kecskés között villamospótló autóbuszok járnak  . A 3F vonalon a Vadaspark és a Fonógyári út között szintén villamosok közlekednek majd.

A villamosok és a villamospótló autóbuszok közötti átszállási kapcsolatot az Anna-kúton biztosítanak. A 3F-es jelzésű villamosok és a 3-3F jelzésű villamospótló autóbuszok közötti átszállási kapcsolat a Vadaspark villamos megállóhelyen, illetve a Vadaspark (Textilgyári út) autóbusz megállóhelyen lesz. A járatok közötti átszálláskor a menetjegyek a vonal teljes hosszában történő utazásra érvényesek, de az átszállások után a jegy másik felét is érvényesíteni kell.

A vágányzárhoz kapcsolódóan a villamospótló autóbuszok és a 8-as és 10-es trolibuszok Anna-kút irányban a Dugonics tér megállóhelyet, a Centrumnál levő Tisza Lajos krt. (Károlyi utca), valamint a 4-es villamospótló a Szabadkai út megállóhelyet nem érinti.

Fotók: Szűcs Dániel / Szegeder

A 8-as és 10-es vonali trolibuszjáratok szintén módosított menetrend szerint közlekednek Makkosház és Tarján, Víztorony tér végállomás és a Klinikák között.

A 20-as és 24-es jelzésű autóbuszok Dugonics tér irányban az Anna-kúton a tömegközlekedési sávban levő megállóhely helyett a régi Kálvin téri autóbusz megállóhelyet, valamint Glattfelder Gyula tér irányban a régi Anna-kút megállóhelyet fogják használni. Az érintett 20, 24, 32, 74, 76, 76Y jelzésű autóbuszok a Tisza Lajos körúti közös közösségi közlekedési sáv helyett szintén a közúti sávban fognak közlekedni.

Az SZKT mellékelt egy térképet is:

Fotó: SZKT