Holnaptól kevésbé lesz ocsmány az idő

Sőt, azt lehet mondani, a mai az utolsó ilyen a héten. Bár hétvégén még várható kisebb csapadék, csütörtökön és pénteken már inkább felhős-napos időre számíthatunk.

 

Az Időkép tájékoztatása szerint szerdán folytatódik a csapadékos idő, helyenként ismét jelentősebb mennyiségű eső valószínű, záporok, keleten, északkeleten néhol zivatar alakulhat ki, majd délután délkelet felől már szakadozni kezd a felhőzet. Csütörtökön már kevesebb helyen számíthatunk csapadékra, elszórtan lehet kisebb eső, zápor és rövid időre helyenként előbújhat a nap. Szinte mindenhol legyengül a szél. A csúcshőmérséklet 13 és 21 fok között alakul, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten, északkeleten a magasabb értékeket.

Magyarország meteorológiai radarképe szerdán 9:50-kor. Fotó: Időkép

Pénteken többfelé, hosszabb időre kisüthet a nap, helyenként kisebb zápor, zivatar a keleti és déli tájakon fordulhat elő. A légmozgás északon, északnyugaton és zivatar környezetében élénk, erős lehet. Erősödik a nappali felmelegedés, 17-23 fok várható. Szombaton sokfelé kisüt a nap, de szórványosan kisebb zápor, egy-egy zivatar kialakulhat. A Dunántúl északnyugati felén élénk, erős lehet a délies szél, a maximumok 20-26 fok között alakulnak. Vasárnap záporos, zivataros, ismét többfelé szeles idő valószínű, de a meleg megmarad.

 

Nyitókép: illusztráció. Fotó: Dernovics Tamás / Magyar Építők