Holnap lezárják a rakpartot, de nem a gyalogosoknak

A Tisza hamarabb ideért. Pénteken délben lezárhatják a Huszár Mátyás rakpartot, várható ugyanis, hogy a folyó eléri annak szintjét – írja a szeged.hu.

A legfrissebb jelentések szerint a rakpart szintjét, 560 centimétert pénteken este fogja elérni a folyó, amely ma reggel Szegednél már 517 centin állt. Ha minden igaz, akkor pénteken délig használható lesz még a rakpart, ekkor azonban becsukják a sorompókat.

Parkolni azonban már reggeltől sem szabad majd. Az Ativizig előrejelzése szerint a folyó június 30-án egy óra körül tetőzhet 635 centiméterrel, azaz még az első fokú készültséget sem éri el az áradás.

A Huszár Mátyás rakpartot várhatóan először július 4-én szombaton zárják le másnap estig az autósok elől, addigra várhatóan a Tisza is visszább húzódik. A lezárás részleteiről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Minden, amit a rakpart-lezárásról tudni kell

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]