Holnap bekapcsolják Szeged legújabb jelzőlámpáját

Fontos változás történik az Algyői úton átépített csomópont közlekedési rendjében: október 30-án, pénteken 19 órakor bekapcsolják az új jelzőlámpákat, attól kezdve pedig folyamatosan ezek irányítják a forgalmat.

A végéhez közeledik az Algyői út–Ladvánszky utca–Baktói utca–Diadal utca forgalmas csomópontjának átépítése, már csak kiegészítő munkák vannak hátra. A beruházás során olyan jelzőlámparendszert építettek ki, amely kamerákkal figyeli a forgalmat, és annak alakulásától függően irányítja a közlekedést. A vakokat és gyengénlátókat pedig szöveges instrukciókkal segíti az úton való átkelésben. A jelzőlámpák október 30-án, pénteken 19 órától fognak működni. Ezután nem kell majd az autósoknak hosszú perceket várniuk arra, hogy a mellékutcákból kihajtsanak az Algyői útra. A gyalogosok és a kerékpárosok pedig biztonságosan tudnak átkelni a főúton.

A 47-esen új jelzőlámpás átkelőhelyet alakítottak ki a régihez közel, a Diadal utca torkolatának másik oldalán. Ezenkívül a szervizúton, a Diadal, a Baktói és a Ladvánszky utcán is van jelzőlámpás átkelőhely. Fontos változás, hogy a Baktói utca közvetlenül az Algyői útba torkollik, szemben a Diadal utcával. Az is a fejlesztés eredménye, hogy az Algyői útról a Ladvánszky utcába balra kanyarodó helyi járatú autóbuszok előnyben részesülnek.

Több helyen módosult a közlekedés rendje a csomópontban. A főútról külön sávból lehet balra kanyarodni a Diadal utcába. Nem lehet viszont a városból kifelé hajtva balra kanyarodni a Baktói utcába – oda csak szemből, a Diadal utcából, illetve Algyő felől, a 47-esről jobbra, kis ívben kanyarodva lehet behajtani. A Diadal utca torkolatán áthaladó szervizútról pedig tilos kikanyarodni a főútra.