Holnap 9 és 11 közt áramszünet lesz a röszkei határátkelőn

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen holnap délelőtt két órára – közölte a lapunkhoz eljuttatott közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Karbantartási munkálatok miatt 2019. június 25-én 9 óra és 11 óra között áramszünet lesz az átkelőn, ez idő tehát alatt szünetel itt a határátléptetés.

A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen a forgalom jelentős lassulására kell számítani. A rendőrség az utazóknak Szerbia irányába az Ásotthalom és Tiszasziget Közúti Határátkelőhelyeket javasolja a gyorsabb átlépés érdekében. A várakozási időkről a Rendőrség hivatalos weboldalának határinfó rovatából, illetve a RUTIN mobilapplikáció segítségével lehet tájékozódni (iOS itt, Android itt).

 

 

Két határsértő

Két, magát afgánnak valló határsértőt fogtak el ma hajnalban Röszkén. A két férfi sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudta igazolni, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. (Rádió88)