Hogyan lett a Batman? – Jeles évfordulók a 11. Szegedi Képregényfesztiválon

Alkotók és kiadók címmel vár mindenkit a 11. Szegedi Képregényfesztivál.

Immáron 11. alkalommal kerül megrendezésre a Szegedi Képregényfesztivál november 16-án. A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár földszintjén és alagsorában, 11:30-tól várja az érdeklődőket egészen 17 óráig a fesztivál. A képregényrajongókat és úgy általában az érdeklődőket előadások, játékok és gyermekprogramok várják. ezen felül a látogatók megcsodálhatják az alkotókat munka közben, a vállalkozó kedvűek pedig akár csatlakozhatnak is a képregények elkészítéséhez.

Hirdetés

Az ismert és feltörekvő alkotók mellett a téma iránt érdeklődők találkozhatnak hazai képregénykiadókkal, -terjesztőkkel, akik szintén bemutatják újdonságaikat a nagyérdeműnek.

Amellett, hogy a Szegedi Képregényfesztivál immáron 11. éve várja látogatóit, több jeles évforduló miatt is érdekes lehet szombaton a Somogyiba menni:

  • Nyolcvan éve bukkant fel először Batman a Detective Comics 27. számában. Dunai Tamás előadásából pedig kiderül majd, hogy és miként vált a karakter azzá, akit ma ismerünk
  • Hatvan esztendeje, hogy René Goscinny író és Albert Uderzo rajzoló megalkotta Asterix és Obelix figuráját. A rómaiak ellen küzdő gallok történetébe egy társasjáték keretében kapcsolódhatnak be a fesztivál látogatói.
  • Menő Manó címmel, harminc évvel ezelőtt jelent meg az első magyar képregénymagazin. A magyar és olasz alkotók képregényeit közlő lap történetét a Kísérleti Képregény Stúdió (KIKS) alapítói idézik föl. A legnépszerűbb képregényeket pedig egy erre az alkalomra rendezett kiállításon láthatják az érdeklődők.
  • 2004 őszén, pontosan 15 éve írta és rajzolta meg Pilcz Roland első nagyközönségnek szánt képregényét, az Angyali Békét, amelyet öt nagyobb lélegzetvételű Kalyber Joe-kaland követett. A szegedi alkotó elmúlt másfél évtizedben készült munkáit szintén egy tárlat mutatja be. (via MTI)

Nyitókép: Pixabay