Hivatalos: a mai volt az év eddigi legforróbb napja

Augusztus 12-e volt eddig 2019 legmelegebb napja, ezt az Országos Meteorológiai Szolgálat is megerősítette nemrég.

Ahogy Facebook-posztjukban írják, „a mai napra vonatkozó maximum-rekordot nem sikerült túlszárnyalni (ugyanis az 40,8 fok), de az már biztos, hogy az eddigi szezonrekord (37,5 fok, amelyet július 1-én mértünk Tiszaalpáron) ma több állomásunkon is megdőlt. A legmelegebbet eddig Derekegyházán mértük, ott 38,0 fokig melegedett fel a levegő, de országos szinten is 35 fok körül alakultak a maximumok”

Hirdetés

Szeged most nem tartozott a legforróbb városok közé, az alábbi hőtérképen is látható, hogy lényegében pont kimaradtunk a „h” betűt formáló rekorder övezetből, melyben például Hódmezővásárhely már benne volt.

Országos Meteorológiai Szolgálat

MEGDŐLT A SZEZONREKORD Melegetek volt ma? Nem csoda, hisz most m… ár biztos, hogy az idei év EDDIGI legmelegebb napján vagyunk túl. Habár a mai napra vonatkozó maximum-rekordot nem sikerült túlszárnyalni (ugyanis az 40,8 fok), de az már biztos, hogy az eddigi szezonrekord (37,5 fok, amelyet július 1-én mértünk Tiszaalpáron) ma több állomásunkon is megdőlt.

Kedden még marad a „kellemes” időjárás, 33 fok várható, aztán végre megérkezik a „rossz” idő: szerdán már legfeljebb csupán 23 fok lesz, jó sok esővel, ugyanis hidegfront közlekedik felénk, amely így éri el a térséget:

Országos Meteorológiai Szolgálat

Országos Meteorológiai Szolgálat added a new photo.

Országos Meteorológiai Szolgálat

Országos Meteorológiai Szolgálat added a new photo.

A felső képen az látható, hogy hétfő dél és kedd dél között mekkora hőmérséklet-változásokkal kell számolni, az alsó pedig azt, hogy kedd és szerda között mi várható.

 

Nyitókép: Rosta Tibor / MTI