Hivatalában kereste fel Botka Lászlót Szabó Bálint, hogy a Cserepes sori piacról beszéljenek

Szerdán felkereste hivatalában Botka László polgármestert a Cserepes sori piac ügyében Szabó Bálint felsővárosi képviselő. Közleményében külön leszögezte, hogy rendőrök és biztonsági őrök nélkül zajlott az egyeztetés.

Mint Szabó az erről szóló közleményben fogalmaz, a polgármesteren és rajta kívül Szabó Sándor országgyűlési képviselő is jelen volt, illetve egy közszereplőnek nem minősülő személy Ruff Bálint polgármesteri tanácsadó személyében, ezért a találkozóról készült kép- és hangfelvételt utóbbi hozzájárulása nélkül egyelőre nem lehet jogszerűen nyilvánosságra hozni.

A találkozó tétje Szabó szerint több száz szegedi és környékbeli család megélhetése, tehát a harminc éves móravárosi piac fennmaradása volt.

Ami szerinte elmondható a mai városházi történésekről úgy, hogy az ne lehetetlenítse el az esetleges pozitív kimenetelt, az a következő:

  1. Sem biztonsági őrök, sem rendőrök nem voltak jelen az eseményen, atrocitás nem történt.
  2. Arra kérte Szabó a polgármestert, hogy vonja vissza a tavaly novemberben hozott egyszemélyes döntését a Cserepes sori piac 2021. január 31-i bezárásáról.
  3. A közeli időpontra tekintettel a polgármesteri döntés határideje holnap, azaz 2021. január 28, csütörtök 12.00 óra.

Szabó arra kér mindenkit, hogy a múlt vitáit holnap délig függesszék fel, és adják meg közösen a lehetőséget „a bölcs döntéshozatalra”. Több részletet nem közölt.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.