Hétfőtől nagy változások jönnek a szegedi parkolásban

Több, korábban elfogadott módosítás lép életbe augusztus 3-ával a városban. Új automaták is lesznek, fizetőssé válik a rakparti parkolás, és övezeti, szabadon parkolható helyekké válnak a korábbi hivatali parkolóhelyek.

A zöld zónában a Rerrich Béla téren és a Rákóczi téri kormányhivatalnál új parkolóautomatákat helyeznek üzembe. Előbbi helyen a szoborhoz vezető sétány környékén, utóbbinál a Török utca felőli részen. A Kiss Ernő utcában, a Feketesas utca és a Tisza Lajos körút közötti szakaszon félkerekes, párhuzamos parkolási rend kerül kialakításra a korábbi fésűs parkolási rend helyett. Ez azt jelenti, hogy

a MÁV-igazgatóság kerítésénél újra lesz járda, és azon nem az autók fognak parkolni.

A sárga zónában is lesz bőven változás: a Kossuth Lajos sugárúton (a Londoni Párizsi krt. és a Török u. közötti szakaszon) lesz új parkolóautomata, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság épülete előtt. A Lechner téren is új automatát szerelnek fel, pontosabban a Madách utca és a Vadász utca kereszteződésében. A Huszár Mátyás rakparton ugyebár fizetős lesz a parkolás, ezért itt is lesznek új parkolóautomaták. Ezek a Roosevelt tér felőli lejáró vonalában, a Móra Ferenc Múzeum felőli negyedik gyalogos lejáró vonalában, valamint a Novotel Hotel felőli ötödik gyalogos lejáró vonalában, mind lent a rakparton. Itt a díjmentes buszparkoló megszűnik, és a Felső Tisza-part elején, a folyó felőli oldalon kerül kialakításra.

A február 25-i közgyűlési döntése értelmében megszűnnek a külön engedéllyel, illetve díjmentesen használható parkolóhelyek a közterületi fizető parkolási zónákban, és ezek már augusztus 1-től, mindenki számára elérhető parkolóhelyek lesznek.

 

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder