Hétfőtől bezárhatnak a magyar iskolák is

Magyar Hang szerint Gulyás Gergely részt vett pénteken egy hétpárti egyeztetésen az ellenzékkel, ahol minden párt az iskolák bezárását kérte. Gulyás szerint a kérést továbbították a kormánynak, ahol 24 órán belül döntés születhet erről.

Ha pedig a bezárás mellett születik meg a döntés, akkor akár hétfőtől szünetelhet az oktatás az általános és középiskolákban is. Mint kiderült, egyházi és állami iskolákat ezúttal egy kalap alatt kezelne a kormány, különböző döntés nem születne.

Gulyás Gergely azt mondta, bár Magyarországon alacsony a megbetegedések száma, mégsem érzi rengeteg szülő biztonságban gyermekeit.

Eddig abban nem volt egyetértés, hogy mi lenne a tanárok fizetésével, Gulyás Gergely most mégis azt mondta, hogy távolléti díj járna nekik, ami megegyezne a fizetésükkel. Ez egyébként szembe megy azzal, amit Orbán Viktor mondott péntek reggeli interjújában. Itt hangzott el, hogy nem kapnak majd fizetést a pedagógusok, ha zárnak az iskolák. Orbán azt is mondta, nem volna ésszerű bezárni ezen intézményeket, lévén még nincs ilyen korú fertőzött, és ha bezárják az iskolákat, akkor az a tanév végét, majd annak ismétlését jelentené.

 

Nyitókép: a tarjáni Weöres Sándor iskola átadásakor 2019 áprilisában. Fotó: Iványi Aurél / Szeged.hu