„Hétfőn szóltak neki, hogy a hét második felében elvihetik”

Politikusoktól próbált segítséget kérni Joób Márton letartóztatását megelőzően – ezt állította az Átlátszónak egy forrásuk.

„Hétfőn szóltak neki, hogy a hét második felében elvihetik. Tudta, hogy baj van, több szegedi politikustól is próbált segítséget kérni, de már késő volt. Kedd reggel a családja szeme láttára bilincselték meg és vitték el, majd tartottak házkutatást” – mondta az Átlátszónak egy a Joób ügyére rálátó forrás. Azt nem mondta meg, hogy pontosan ki és hogyan értesítette Joóbot.

A lap informátora arra is rávilágított, hogy a képviselő – ellentétben a kormánymédia állításával – nem biztos, hogy bizalmasa volt Botkának. Erről azzal érvel, hogy a többi ellenzéki képviselővel ellentétben a neve mellett nem szerepelt sem az MSZP, sem a DK sem pedig a Jobbik logója. Állítólag azért, mert a Hit Gyülekezetéhez tartozó családapának ez már nem fért volna bele.

Az Átlátszó szerint tavaly, amikor Tápai Péter megszellőztette, hogy Joób ellen nyomozás folyik, már akkor tudni lehetett, hogy valami gond lesz. A képviselő ugyanakkor tagadta, hogy bármi baj lenne. A forrás szerint egyébként azért lett kifejezetten gyanús Joóbék cége a NAV-nak, mert ott minimálbérrel bejelentetett alkalmazottak és szinte pénzügyi eredmény nélküli éves adatok voltak annak ellenére, hogy nagy forgalmat bonyolítottak. Sejthető volt tehát, hogy valami lehet az adózásukkal.