Házkutatás volt a SzegedMa szerkesztőségében

Információink szerint október végén házkutatás történt a SzegedMa hírportál Szentháromság utcai szerkesztőségében, ennek oka azonban nem világos még.

Az ügyben megkerestük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol megerősítették értesüléseinket, miszerint a Szegedi Járásbíróság végzése alapján a Szentesi Rendőrkapitányság tényleg kutatást hajtott végre a szerkesztőségben. Felmerülő kérdéseinkre a rendőrség azonban nem tudott válaszolni, a nyomozást elrendelő Szegedi Járásbírósághoz irányítottak.

Megkerestük hát a bíróságot, ők válaszukban azt közölték, hogy az általunk megadott adatok alapján nem tudják beazonosítani a bírósági lajstromban, hogy melyik a kérdezett ügy. Ettől függetlenül visszairányítottak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz, arra hivatkozva, hogy az ügy (amit nem tudtak beazonosítani) nyomozati szakban van, így kérdéseinkkel őket keressük. Ha a rendőrség válasza megérkezik, beszámolunk róla.

A házkutatás tárgya tehát hivatalosan nem derült ki, de informátorunk elmondása szerint a rendőrség munkatársai azt próbálták meg kideríteni, hogy egy adott cikket kinek a számítógépéről töltöttek fel.

Szintén az elmúlt hetek terméke az a hír, miszerint a SzegedMa december 1-ével megszűnhet, és jó eséllyel teljesen beleolvad a Délmagyarországba. Információink szerint megszűnik a tartalomgyártás a szegedma.hu oldalon, és a Szentháromság utcán található szerkesztőség a Szabadkai útra költözik a megyei lap otthonába. Úgy tudjuk, hogy a beolvadást követően egyfajta bulvár aloldalként funkcionálhat majd tovább a SzegedMa, továbbra is Kapitány Gergely főszerkesztővel az élén.

Megszűnhet a SzegedMa

Frissítés (november 5. 12:33): időközben újabb információt kaptunk, eszerint „a Napfénymédia (a SzegedMát kiadó cég – szerk.) jogelődjének, a Leonardo Kft.-nek a gépeit kérte be a rendőrség egy 2017-es ügy miatt”, tehát nem arról van szó, hogy a 2018 óta új szerkesztőséggel dolgozó lap ellen lenne folyamatban az ügy.