Hatalmas üzleti negyed épülhet a szegedi Auchan és Béketelep között

Multifunctional development at Szeged2n

Kisebb városrész méretű ingatlanfejlesztés valósulhat meg a szegedi Auchan áruház tőszomszédságában – értesült a városban elsőként a Szegeder.

Az eddig a nyilvánosság előtt még meg nem jelent látványtervek egy a franciaországi Cannes-ben rendezendő ingatlanfejlesztési kiállítás bejelentése kapcsán kerültek előtérbe, amikor a Portfolio képes beszámolójában lehozta őket.

 

A MIPIM-en, azaz a világ legnagyobb ilyen jellegű expo-ján 100 ország 3100 kiállítója között bukkant elő a szegedi projekt, amely szerint az Auchan áruház és a béketelepi Hosszú utca közötti – jelenleg mezőgazdaságra használt – területen egy szegedi viszonylatban igen méretes komplexum készülne majd.

A Portfolio-n megjelent írást látva azonnal írtunk a lapnak, hogy milyen infóik vannak a projektről. Szinte azonnali válaszukból (a fentieken túl) kiderült, hogy a beruházásban egy vegyes felhasználású épületegyüttesről van szó, amiben lesznek üzletek, hotel, irodák és egy szabadidőpark.

Az nem derül ki, hogy mikor várható az építkezés kezdete vagy, hogy ki áll a projekt mögött, de sejthető, hogy külföldiek látták meg a lehetőséget az ELI lézerközponthoz kísértetiesen közeli területen. A fejlesztés neve – a látványtervek alapján – ehhez kapcsolódóan nem meglepően ELI Business Heaven. Jelenleg befektetőket keresnek, de a kiállítás miatt akár komolyabb esély is lehet arra, hogy valósággá váljon az elképzelés.

731078030ad5abf139e285589ed97b04
Fotók: budapest-at-propertyexpos.com

„A ~40,000 sq. m development plot in Hungary’s third most populated city to be developed into a new, mixed used area with hotel, shops, leisure facilities and offices. The project owner seeks investors for the hotel, office and leisure project phase to be developed in a joint venture. This green field development project is located just a few hundred metres from one of Hungary’s largest research institutes; the ELI-ALPS and the ContiTech rubber factory” – írja angolul a budapest-at-propertyexpos.com.

A válaszlevélben szerepel még, hogy a hotelt három csillagosra álmodták, és 100 szobát terveznek bele, a fejlesztés összterülete pedig meghaladja a 40 000 négyzetmétert.