Hat gólos hátrányból nyert a Pick Szeged

Egy elképesztő és fordulatos meccsen három góllal múlta felül a Pick Szeged a Paris Saint Germain csapatát a kézilabda bajnokok ligája 12. fordulójában.

A párizsiak hamar eladták a labdát, és Mario Sostaric szerezte meg a vezetést a mérkőzés elején. Az első tíz perc elég kiegyenlített volt, mindkét kapus jól állta a sarat, talán Gerard valamivel szerencsésebb volt. De Sostaric berepülését ő sem tudta megállítani, aki kiválóan lőtte ki a hosszú felsőt. Közben sajnos Kallman három helyzetet is kihagyott.

Ennek meg is lett az eredménye, két góllal húztak el a franciák, de egy perc elég volt, hogy máris egyenlítsen a Szeged. Még az első negyedóra előtt megérkezett ez első kiállítás, Maqueda kapta. A félidő kétharmadánál már hárommal mentek a franciák, miután elől és hátul is hibáztak a hazaiak.  A játékrész végéig tartották a csapatok a két-három gólos különbséget, egy ponton néggyel is húztak a vendégek.

Sajnos a lerohanások nagy részéből gól lett, és ezeket rendre a franciák vezették, nem a szegediek. Sokat támadtak a hazaiak is és lőttek is szép számmal, de a PSG kapusa, nagyon jó napot fogott ki. Biztató volt a játék, de a hibákat rendre kihasználták a franciák, így hihetetlen, de 15-18-cal fordultak a felek. Canellas szerezte a szegedi gólok harmadát.

A második játékrészt sem kezdte jobban a Szeged, mint ahogy az elsőt befejezte. Két büntetőt is rontott a csapat, ráadásul a másodiknál Radivojevic eltatálta Gerard fejét, ezért ki is állították, így nem játszhatott többet a mérkőzésen. Ekkor már Alilovic állt a Pick Szeged kapujában, de sajnos a párizsiak 6-tal vezettek.

De ezután a szegediek percei következtek, három gólt is szereztek zsinórban, amiből egy büntető volt, majd Maqueda és Sostaric is egészpályás gólt dobott, így már csak egy gól volt a különbség. Zsinórban ötször találtak be a hazaiak. A 43. percben újra Sostaric labdaszerzés, végigfutott vele a pályán és be is vágta, így 2-2 után újra döntetlenre álltak a felek.

10 perccel a vége előtt újra Mikler állt a kapuban, és sajnos a szegediek ismét kicsit dekoncentráltan játszottak. De ez szerencsére nem tartott sokáig, sorra jöttek a szép támadások és a gólok, közben Mikler parádé volt a kapuban és Canellas góljaival kettővel, majd
hárommal is vezetett a Pick Szeged és meg is nyerte a csapat a mérkőzést 32-29-re. Nagyon fontos győzelem volt ez, hiszen így két egységgel előnnyel áll a második helyen a PSG előtt a tabellán a Pick Szeged. Ehhez a nagyszerű teljesítményhez a szurkolók is asszisztáltak, és elképesztő hangulatot varázsoltak a szegedi arénába.

 

Nyitókép: nemzetisport.hu / Szabó Miklós