Használt trolikat vesz Csehországból az SZKT

A csehországi Chumotov városából vásárol négy darab alacsony padlós szóló trolibuszt az önkormányzati tulajdonú vállalat.

A járművek heteken belül megérkezhetnek Szegedre – értesült a Magyarbusz [Info].

 

„A 120 millió forintos beszerzést még 2018 szeptemberében hagyta jóvá a szegedi közgyűlés. Információink szerint a járművek 2006-os évjáratú, Cegelec hajtásrendszerrel szerelt Solaris Trollinók lesznek, amelyek megérkezésük után egy átfogó felújítási program keretében meg is újulnak” – írja a közlekedési portál.

A típus egyébként csak Szegeden ismeretlen a magyarországi trolis városok közül, Budapesten és Debrecenben is közlekednek ilyen trolik.

Egyébként nem ez jelenleg az egyetlen trolibszerzés a városban, pár hete írtuk meg ugyanis, hogy 5 vagy 8 darab csuklós Škoda 27Tr is érkezik, de ezek leghamarabb 2020-ban tehetik be a gumijukat a Csáky utcai trolitelepre.

Magyar Közlöny: 2,4 milliárdot kap a város új trolik vásárlására

 

Nyitókép: Tomas Zavadil

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]