Három éves a Szegeder

Ugyanúgy március 25-ét írt a naptár a Szegeder indulásakor, 2017-ben, mint ma, mégis annyi minden megváltozott. Megváltozott a Szegeder: egy várostörténeti-urbanisztikai blogból a város meghatározó hírportáljává nőtt fel. Megváltozott a háttér: nem egyvalaki írja, hanem egy csapat jó ember. És megváltozott a cél is: már nem „a város épített örökségeiről, műemlékeiről, ezek óvásáról, az új beruházásokról, a kettő kapcsolatáról, a városi együttélésről, ember, épített és természetes környezet állítólagos harmóniájáról” szól a Szegeder, illetve nem csak. Ma nemes egyszerűséggel az a legfőbb célunk, hogy független szerkesztőségként adjunk tiszta tájékoztatást a város ügyeiről.

Persze mint hírportál nem vagyunk még három évesek, ebben a formában közel másfél éve indultunk egy októberi napon, de a Szegeder először három évvel ezelőtt jelent meg. Öröm ez, hiszen létezünk és boldogulunk, és egy csepp szomorúság, hiszen egy nagy dologgal készültünk erre a napra. Szerettünk volna adni valami olvasóinknak, amivel megköszönjük ezt az időszakot és a támogatást, amit újabban kapunk tőletek. Ez a valami – amiből elég sok van – pedig itt csücsül velem szemben egy polcon, arra várva hogy elüljön a veszélyhelyzet.

Néhány szót a jövőről: törekszünk továbbra is a független, objektív újságírás minél magasabb színvonalon történő művelésére. Az új honlapunk pedig hamarosan eléri a tesztfázist. Heteken belül elkezdjük feltölteni tartalommal, és még a tavasz folyamán üzembe helyezzük. Nagyon várjuk már!

 

Nyitókép: Berkó Pál / Fortepan