Hangos tapssal köszöni meg Szeged az egészségügyi dolgozók kitartó munkáját hétfőtől

Tapsolás az olaszországi Turin városában 2020. március 14-én. Fotó: Massimo Pinca / Reuters

Az egész világot bejárja éppen a WeApplaud (Tapsolunk) nevű flashmob, mely annyiból áll, hogy egy előre megbeszélt, a közösségi médiában jelölt – általában esti – időpontban mindenki kihajol ablakán/kimegy erkélyére, és tapsol. Aztán tapsol tovább. Így mondva köszönetet a koronavírus-járvány idején is keményen, értünk dolgozóknak. Orvosoknak elsősorban, de nem kizárólag. Most Szegeden is erre készülnek.

„Mit szólnátok ha Szegeden is köszönetet mondanánk az egészségügyben-, tömegközlekedésben-, kereskedelemben dolgozóknak, katonáknak, rendőröknek, pékeknek, futároknak, postásoknak és mindenkinek aki a jelenlegi helyzetben nem teheti meg hogy otthon maradjon?” – kezdődik a szegedi esemény leírása.

„Szálljunk be mi is #azablakombol kezdeményezésbe ezzel meghálálva az emberfeletti munkájukat és kitartást kívánva nekik az elkövetkezendő hetekre” – írják. A tervek szerint március 23.-tól egy héten keresztül minden nap 20:00-kor 3 percig tartó tapsviharral mondhatunk köszönetet ablakunkból, erkélyünkről, udvarunkról.

Europeans clap to thank medical staff battling coronavirus outbreak | AFP

Europeans clap and cheer from their balconies and windows to show their support for medical staff on the frontlines as the continent battles the spiralling c…

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]