Hamarosan új szelektív kukák veszik be a várost

Előreláthatólag szeptemberben kezdi el azoknak a szelektív hulladékgyűjtő kukáknak a kiosztását a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., amelyek uniós pályázati támogatásból kerülnek Szegedre. 29891 db 120 literes, 1526 db 240 literes, és 1000 db 1100 literes hulladékgyűjtő kerül majd a háztartásokba.

A Dél-Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás által uniós forrásokból megvalósított projekt keretein belül 28 település űzheti ezentúl magasabb szinten a szelektív hulladékgyűjtést, összesen 52045 db 120 literes, 1544 db 240 literes és 1378 db 1100 literes tárolóedény segítségével. A 120 literes sárga színű edények a sárga zsákokat váltják majd ki, a 240 és 1100 literes edények pedig Szeged belvárosában és lakótelepi övezeteiben kialakított házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő hálózatot fejlesztik. A tárolók a papírforma szerint 2019. augusztusában kerülnek a közszolgáltatók birtokába.

A hulladékgyűjtőket az ősz folyamán kezdik el eljuttatni a háztartásokhoz, mely folyamatnak a vége 2020 tavaszára esedékes. Az ezzel kapcsolatos hírekről szórólapok és a helyi média segítségével fogják értesíteni a lakosságot.

Az osztást kétféleképpen tervezik. Egyes területeken a gyűjtőpontos kiosztás lehetőségével fog élni a szolgáltató, ezek pontos helyéről és idejéről szórólapok tájékoztatják majd az érintetteket. De lesz házhoz menő edényosztás is azokon a területeken, ahogy egyéb okokból kifolyólag nem alkalmazható a gyűjtőpontos megoldás. A szolgáltató természetesen erről is informál. Az első próbaosztások szeptember közepén várhatóak a kertvárosi körzetekben. (Szeged.hu)

Házankénti szelektív kuka váltja a sárga zsákos hulladékgyűjtést

A belvárosban már tavaly óta házanként vagy panelenként kiosztott plusz kukákban gyűjthetjük a szelektív hulladékot, most a város többi részén is ez váltja a sárga zsákos rendszert. Új üveggyűjtők is lesznek, és a kertvárosban külön edényben gyűjthetjük a komposztot is, de a gyűjtőszigetek is megmaradnak.

 

Nyitókép: Szeged.hu