Gulyás szerint Nemesi Pálnak nincs felelőssége a Szeviép-ügyben

Egy a 24.hu-n megjelent írásra utalt tette fel ma kérdését az RTL Klub a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, hogy „Hogyan támogathat Orbán Viktor egy olyan jelöltet Szegeden, aki üzletelt a Szeviéppel, miközben Botka Lászlót épp ezért támadják”. Gulyás válasza nem volt meglepő.

A 24.hu tegnap dagasztotta tovább a Nemesi Szeviép kötődéseivel kapcsolatos ügyet. A cikk szerint Nemesi Pál és a Szeviépet csődbe vivő Oltványi József a cég bedőlése után is üzletelt. Csődbűntett miatt azóta Oltványit a bíróság első fokon öt év két hónap fogházra ítélte.

A 24.hu információi szerint „Nemesi 2011-ben, az Orbán-kormány idején fővállalkozóként megkapta az M43-as autópálya egyik szakaszának építését. A munkára alvállalkozóként az Oktaéder Építőipari Kft.-t szerződtette. Az Oktaéder többszörösen is kapcsolódik a Szeviéphez: a tulajdonos, Oltványi József, a Szeviép egyik vezetője, de maga az Oktaéder is részvényes volt a csődbe ment vállalatban. Nemesi a vele készített interjúnkban elismerte, hogy a csőd után is üzleti kapcsolatban állt a szeviépesekkel, azt viszont tagadta, hogy ez befolyással lett volna a Fidesz kommunikációjára”.

Az RTL Klub feltette hát kérdését, hogy „Hogyan támogathat Orbán Viktor egy olyan jelöltet Szegeden, aki üzletelt a Szeviéppel, miközben Botka Lászlót épp ezért támadják”.

Gulyás válasza a HVG tudósításában olvasható. Eszerint ezzel nincs semmi gond, a kormánypártok szegedi jelöltjének gazdasági tevékenységét soha semmilyen kritika nem érte. Az, hogy valaki alvállalkozóként szerződött a Szeviéppel, annak semmi köze a botrányhoz, hiszen őt semmivel nem támadják. Nemesi Pálnak a Szeviép-ügyben semmmilyen felelőssége nincs.

Szabó Bálint, a Független Városi Szövetség polgármesterjelöltje egyébként mai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az önkormányzati választások után megteszik a szükséges jogi lépéseket Nemesi Szeviép kötődéseinek a kivizsgálására.

 

Nyitókép: Soós Lajos / MTI