Gulyás nem tud arról, hogy karokat szerveznének ki a szegedi egyetemből

Még augusztus elején írtuk meg, hogy a Szegeder értesülései szerint komoly átalakulás előtt állhat a Szegedi Tudományegyetem, melynek keretein belül konkrétan karokat szervezhetnek ki az intézményből a szintén szegedi Gál Ferenc Egyetembe.

A Szegedi Tudományegyetem több napig nem reagált semmit, majd többszöri megkeresésre, nyolc nappal az első levél után azt írta, hogy “a cikkben megjelent állítások minden alapot nélkülöznek, kérjük, álhíreket ne terjesszenek!”

A mai Kormányinfón a Magyar Hang újságírója tette fel Gulyás Gergelynek a kérdést, hogy mivel az SZTE tekintetében még nem jelentek meg az átalakításról szóló hivatalos hírek, igaz-e a hozzájuk is eljutott értesülés, miszerint a Szegedi Tudományegyetemből kiszerveznének pár kart a Gál Ferenc Egyetembe.

Gulyás erre azt válaszolta, hogy a kormányzat asztalán nincs ilyen javaslat, ha az információnak bármilyen alapja van, akkor az egy tárca szintű információ lehet, a kormány nem tárgyalt erről.

A Magyar Hang újságírója megkérdezte azt is, hogy várhatóan mikor lesz az SZTE vonatkozásában döntés. Gulyás szerint még előterjesztés sincs, így a kérdésre nem lehet választ adni.

Augusztusi cikkünk megjelenésével párhuzamosan, illetve utána, a Szegedi Tudományegyetem mellett az Innovációs és Technológiai Minisztériumot is több ízben felkerestük az ügyben, a minisztérium azóta sem válaszolt.