Gál Ferenc Egyetem: Nem a Szegedi Tudományegyetemről van szó

Reggeli cikkünk kapcsán, miszerint állami pénzt kap a Gál Ferenc Egyetem egy bizonyos „állami felsőoktatási intézménytől” való szervezeti egységek átvételére, az ITM és az SZTE mellett megkerestük a Gál Ferenc Egyetemet is, hogy egy kicsit részletesebb képet kapjuk arról, hogy mit is takarnak konkrétan a Magyar Közlönyben megjelentek.

Kérdésünkre küldött válaszában a Gál Ferenc Egyetem jelezte, hogy a közlönyben foglalt állami intézmény alatt nem a Szegedi Tudományegyetemről van szó, a Kormány határozata a „Gál Ferenc Egyetem által a Szent István Egyetemtől (SZIE) 2014-ben átvett Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar szarvasi telephelyű Pedagógia Intézet, a SZIE-től 2017-ben átvett Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar gyulai telephelyű Egészségtudományi Intézet, valamint a SZIE-től 2018-ban átvett Agrár- és Gazdaságtudományi Kar békéscsabai telephelyű Gazdasági Campusra vonatkozik”.

Közölték, hogy a „szervezeti egységek átvétele” ebben az esetben a Szent István Egyetemtől már átvett, fent említett egységeket jelenti. Hogy mennyit kap az egyetem a kormányhatározatban szereplő 465 millió forintból, azt még nem tudni.

 

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder