Fodor Antal messzire ment, az önkormányzati sajtót küldték utána

A Demokratikus Koalíció szegedi képviselője szembeszállt Botka László döntésével a maszkszabályozás ügyében. Válaszul az önkormányzati sajtó megírta róla, hogy igazából elnökével, Gyurcsány Ferenccel és magával a párttal ment szembe.

Még csütörtökön kora délután írtuk meg, hogy Fodor Antal önkormányzati képviselő közösségi oldalán kifogásolta, hogy Botka László nem kérte ki az ő (és a többi képviselő) véleményét azzal kapcsolatban, hol és hogyan kellene Szegeden bevezetni a közterületi maszkviselést. „Azt gondolom, hogy legalább a képviselők véleményét meg kellett volna hallgatni az intézkedés bevezetése előtt. Én nem értek vele egyet, de természetesen betartom, mint bármelyik buta jogszabályt” – fogalmazott.

A Szegeder után szinte rögtön a helyi jobboldali sajtó is ráharapott a kiskundorozsma-béketelepi képviselő kijelentésére, a SzegedMa „repedezik a szivárványkoalíció?”-felvetéssel tálalta a történéseket olvasóinak. Ez azonban még nem a legmeglepőbb, ami történt.

A Szeged.hu már-már kormányzati közmédiára hajazva rohant Botka László segítségére, és Fodor Antal szembefordult a pártjával maszkügyben című, este megjelent cikkében felfedte, hogy a képviselő valójában Gyurcsány Ferenccel kezdett ki. Ezt azzal a csütörtök esti interjúval támasztották alá, melyet a volt miniszterelnök az ATV Egyenes Beszéd néven futó műsorának adott, és melyben Gyurcsány arról beszélt, a lehető legszigorúbb védekező intézkedésekre van most szükség a járvány ellen. Ez önmagában már azért érdekes, mert ezek szerint a szegedi önkormányzati lap egy szerdán tett kijelentést próbál meg elérvényteleníteni egy csütörtökön este elhangzottal. Ennél azonban még meglepőbb, hogy

a Szeged.hu cikkében még csak futólag sem említi Botka Lászlót, akivel eredetileg “vitázott” Fodor.

A cikk teljes egészében arra van kihegyezve, hogy Fodor mondott, amit mondott, és ezzel bizony szembement Gyurcsány Ferenccel. Sőt, miután felsorolták, hogy mely DK-vezette fővárosi kerületekben kötelező mindenütt a maszk, külön a történetbe keverték László Imrét is, aki ma Újbuda polgármestere, korábban pedig kórházigazgató volt.

„Ő nyilvánvalóan alkalmasabb arra, hogy megítélje, milyen intézkedésekre van szükség egy egészségügyi vészhelyzetben, mint például Fodor Antal, a párt szegedi önkormányzati képviselője, aki Facebook-bejegyzésben elégedetlenkedett a kötelező maszkviselés miatt” – érvel szerző nélküli cikkében a Szeged.hu.

Fodor egyébként nem a maszkviselés miatt „elégedetlenkedett”, hanem azért, mert Botka László nem hallgatta meg sem őt, sem képviselőtársait az ügyben. Bár az igaz, hogy a kötelező maszkviselést egy mondatban említi más jogszabályokkal, melyeket butának titulál. Ennek ellenére a Szeged.hu azt írja, „Fodor buta szabálynak nevezte azt a védelmi intézkedést, amit saját pártelnöke, Gyurcsány Ferenc is fontosnak tart, amit a DK politikusai maguk is alkalmaznak, és amit az egészségügyi szakemberek is egyértelműen támogatnak”, holott nyilvánvalóan nem erről volt szó. Nem tudom mi áll pontosan a háttérben, de nem kis médiahadjáratot kapott a képviselő kijelentéséért.

Az önkormányzat lapja egy utolsó flekkben még odaszúr egyet és megalázza Fodort azzal, hogy megosztják egyik legújabb Facebook-posztját, melyben Gyurcsány képével hirdeti, hogy a pártelnök este szerepelni fog a televízióban. Fodor ehhez annyit fűzött: „Én nézni fogom! #DK”. A Szeged.hu szerint ez a bejegyzés tanúskodik róla, hogy „a képviselő egyébként nagy lelkesedéssel várta a pártelnöke interjúját”.

Mindennek talán az a tanulsága, hogyha valaki túl messzire megy, akkor azon nyomban elengedi a kezét a városi propaganda. Amikor magával Botka Lászlóval kerül szembe bárki, akkor tudjuk, kit kell jó színben feltüntetni (vagy jelen esetben teljes mértékben elérvényteleníteni “ellenfelét”). Fodor Antalról nehéz olyan cikket találni a Szeged.hu archívumában, melyben bármi rosszat vagy kritikusat írnának róla, ez azonban ma megváltozott. A képviselő átlépett egy határt, ahonnan ő már csak egy feláldozható futó a táblán, Botka László pedig örökre a kéz marad, ami rakosgatja a figurákat.

 

Nyitókép: Szeged.hu