Fizetős lett a parkolás az új új klinikánál

Január 1-től fizetőssé lett a közterületi parkolás a Semmelweis utcán és a Bánomkert soron, ahol eddig ingyenesen lehetett parkolni.

A zónarendszer szerinti sárga besorolású lett a terület, tehát itt kevesebbe kerül majd parkolni, mint akár a Tisza Lajos körúton, vagy a város belsőbb területein, de persze többe, mint az eddigi ingyenesség. Egészen konkrétan a drágább, zöld területen 480 forintba kerül egy óra, itt pedig elenyésző összegbe, mindössze 220 forintba (a napijegy 1320 forint).

Az intézkedésre valószínűleg azért került sor, hogy akinek nincs dolga a klinikákon, esetleg a belvárosba tart, csak nem kíván fizetni a parkolásért, azok ne tartsák fel a parkolóhelyeket, hanem azok tudjanak úgymond rotálni, azaz ahelyett, hogy egy autó akár egész nap ott áll, ezentúl egy parkolóhelyen naponta akár egy tucat jármű is megfordulhat.

Az intézkedés indoklásáért megkerestük a szegedi önkormányzatot. Amint megjön a válasz, frissítjük ezt a cikket. (via)

 

Frissítés (18:28): olvasóink közül többen is jelezték, hogy eddig azért volt ingyenes az ottani parkolás, mert EU-projektek közvetlen közelében 5 éven keresztül nem szabad parkolásért díjat szedni. A 265 ágyas klinikai tömb pedig ugye 2014-ben készült el, így érthető is minden.

Frissítés (január 14. 13:41): reagált az önkormányzat is: „Szegeden a sárga parkolási zóna határvonala évek óta a Bécsi körút, a zónahatárokban évek óta nem történt változás. A zónán belül eddig a Bánomkert sor érintett szakaszán és a Semmelweis utcában egy uniós projekt fenntartási időszaka miatt nem kellett parkolási díjat fizetni. Ismert, a legújabb klinikai tömb beruházásnak részeként ezen utcaszakaszok is megújultak. 2020. január 1-től a Bánomkert sor – Semmelweis utca részén ugyanúgy, mint a Liliom, a Bokor és az Állomás utcában a sárga zónában érvényes szabályoknak megfelelőn kell parkolási jogosultságot váltani.”