Fidesz: ha megszavaznak, megépítjük a harmadik hidat

A Fidesz szegedi szervezete közleményt adott ki, melyben azt mondják, ha a szegedi polgárok őket választják meg az őszi önkormányzati választások során, akkor garantáltan megépül a város déli részén, a Nagykörutat lezáró és az 1940-es években lebombázott vasútit is pótló híd.

A közleményben kitérnek arra, hogy Botka László polgármester eddig hétszer ígérte meg az átkelőt, mégsem lett belőle semmi. Bartók Csaba, a párt helyi elnöke most ígéretet tett azonban arra, hogy a Fidesz megépíti az átkelőt, de csak akkor, ha ők kerülnek hatalomra. A közlemény így szól:

„Összesen hét alkalommal ígért eddig új hidat Szegednek Botka László, de sosem lett az ígéreteiből semmi. A Fidesz garanciát vállal arra, ha elnyeri a választók bizalmát most ősszel, a kormánnyal összefogva megépítik a 3. tiszai hidat.

A korabeli Délmagyar-tudósításokat összeszámolva kiderül, Botka eddig összesen hét alkalommal hitegette a szegedieket azzal, új hidat épít a Tisza fölött. Ezekből az ígéreteiből sem lett semmi. Botka csak ámította Szeged polgárait a hídépítéssel, de soha nem tett semmit.

Fidesz: ha megszavaznak, megépítjük a harmadik hidat
A híd egy korábbi látványterve.

Már 2002-ben is azzal kampányolt, hidat épít. 17 éve ígérgeti az új hidat, de látszik, hogy sem ereje, sem tehetsége nincsen már a hídépítéshez. Amennyiben a Fidesz győz az önkormányzati választásokon, mi garantáljuk, hogy a kormányzat támogatásával megépítjük a nélkülözhetetlen harmadik hidat. “Erre személyesen is garanciát vállalok.”

A Fideszből az hozhatta elő az ígéretet, hogy a szeged.hu egy nappal korábban arról cikkezett, hogy Orbán Viktor eddig már kétszer megígérte a híd megépítését, egyszer 2014-ben, egyszer pedig 2017-ben, de egyikből sem lett semmi.

 

Ha Ön is szeretné megígérni a harmadik hidat, kérjük írjon nekünk a hello@szegeder.hu e-mailcímre.