Fidesz: a baloldal ismét bebizonyította, csak szavakban, PR szintjén fontos nekik a nők védelme

A Szegeder ma hivatalosan is megkapta az első sajtóközleményét a szegedi Fidesztől. Ezt a sajtótörténelmi pillanatot számos levélváltás előzte meg, de végre itt van, megértük. Köszönjük.

A közlemény annak a választások előtti – jócskán felfújt – ügynek a folytatása, melyben egy szegedi, önkormányzati rendezvényeket szervező vállalkozó állítólag felpofozta egyik alkalmazottját, amikor az felmondott nála. A Tisza Expo Zrt.-vel azóta is szerződésben áll az önkormányzat, ezekben a percekben is teherautókból pakolják ki a trollos pálinkafesztivál alkatrészeit a Széchenyi téren. A Szegedi Fidesz és a városi polgári jobboldal pedig emiatt „egy emberként tiltakozik amiatt, hogy a hétvégén kezdődő városi rendezvényt ugyanaz a vállalkozás szervezi, melynek vezetőjéről kiderült, tavaly brutálisan megverte női alkalmazottját. A baloldal ismét bebizonyította, csak szavakban, a PR szintjén fontos nekik a nők védelme.”

Mint a párt levelében fogalmaznak, „tavaly Botka László polgármester kedvenc rendezvényszervezője brutálisan összevert egy nála dolgozó női alkalmazottat.” Az egyébként nem derült ki, hogy ez a verés mennyire volt valójában brutális, mindenesetre a SzegedMa csütörtökön leközölt egy fényképet, melyen a nő véraláfutásos, feldagadt szemekkel látható nem közölt képet az áldozatról, mert a képen Vadai Ágnes országgyűlési képviselő látható.

A szegedi Fidesz a botrány kipattanásakor azt követelte, hogy a városi rendezvényszervezésekkel megbízott vállalkozóval az önkormányzat azonnal bontson szerződést, és a baloldali többség határolódjon el a nőverő vállalkozótól. Ez nem történt meg, illetve a Botka-közeli sajtóban sem volt túlzott visszhangja az ügynek, ami valahol érthető is, lévén kampánylufiról van szó, mely érthetetlen módon még mindig, közel fél évvel a választások után is fújódik.

„Valamilyen érhetetlen ok miatt Botka László bizalma töretlen egy hangfelvétellel bizonyított nőverő felé. A Szegedi Fidesz csak találgatja ennek okait, azonban abban biztosak vagyunk: a baloldalnak csak szavakban fontos a nők védelme és a nők elleni erőszak elutasítása. Amikor tettekre kerülhetne sor, a baloldal továbbra is együtt parolázik a nőverőkkel. A Szegedi Fidesz álláspontja változatlan: nincs helye a közéletben olyan embereknek, akik kezet emelnek a védtelenekre, és kezet emelnek egy nőre” – zárul a levél.

 

Nyitókép: illusztráció. Mészáros Tamás, baloldali önkormányzati képviselő oszt vörös szegfűt a tarjáni Víztorony téren 2020. március 6-án. Fotó: Iványi Aurél / szeged.hu