Félpályán lezárják a Belvárosi hidat nyár végéig

A Belvárosi híd két végén meghibásodtak a dilatációs elemek, melyek cseréjére most csütörtök reggel 6 és előre láthatóan augusztus 16-án között kerül sor. A hat hetes időszakban jelentős forgalomkorlátozás lesz az átkelőn.

A munkálatok ideje alatt minden nap 6 óra és 20 óra közötti időszakban a Belvárosból újszegedi irányba kizárólag tömegközlekedési járművek, és kerékpárosok hajthatnak fel a hídra. A többi jármű belváros felé haladása a Bertalan híd felé lehetséges, ahol a múlt héten a javítás befejeződött, így 2×2 sáv áll rendelkezésre.

Újszegedről a belváros irányába változatlan a járművek felhajtása.

A kivitelezés időtartama alatt a belvárosi hídfőben található jelzőlámpás forgalomirányítás estétől-hajnalig, tehát 20 óra és 06 óra közötti éjszakai időszakban nem üzemel, sárga villogó üzemmódban működik.

Illusztráció. Fotók: Szűcs Dániel / Szegeder

Az újszegedi hídfőben található jelzőlámpás forgalomirányítás a kivitelezés időtartama alatt szintén nem üzemel, sárga villogó üzemmódban lesz. Az építéssel érintett szakaszon nappal rendőrségi jelzőőrös, míg éjszaka jelzőlámpás forgalomirányítás mellett egy forgalmi sávban, két irányban, felváltva történik a járműközlekedés.

A kivitelezést a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi majd, időtartama alatt a tömegközlekedés, a kerékpáros és a gyalogos forgalom zavartalanul történik majd a hídon.

 

UPDATE (július 2. 16:20): a társaság sajtóközleményben tudatta, hogy jócskán lerövidítették a karbantartás hosszát, így az csak június 10-től augusztus 8-ig tart majd az eredeti helyett.