Fél Szeged kiakadt azon, hogy lezárják a Belvárosi hidat, azonnal szűkítették is a munkálatok idejét

Még hétfőn írtuk, hogy a Belvárosi hídon komoly karbantartási munkálatokba kezdenek hamarosan, mert a dilatációs elemeket kell cserélni. Emiatt akkor július 4. és augusztus 16. közti forgalomkorlátozást is bejelentettek.

Ekkor azonban megtörtént az, ami igazán várható volt: rengeteg szegedi megrohamozta a kommentszekciókat, és olyan hozzászólásokat tűztek a hat hetes munkához, hogy azt azonnal lerövidíttették négy hetesre.

Hadd idézzek pár kedvencet a Szegeder Facebook-oldaláról:

„Ember!! 6 hét alatt új hidat lehet építeni!!! Miért kell szopatni a lakosságot?? Nem unjátok még?? Ha alkalmatlanok vagytok mondjatok le,ennyi.”

„Évek óta ez van,mi lenne ha végre sikerülne rendesen megjavítani,gyakoroltak már eleget!?

„Ez vicc…, nem hiszem el, hogy nem lehetne tartósabban megcsinálni…, tudomásom szerint is évente javítják…, és az is hetekig tart…, kicsit uncsi már így 2020 közeledtével… :/

Az tény tehát, hogy a hidat jóformán évente javítják, de ezen semmi meglepő nincs azt tekintve, hogy az az 1940-es években épült az 1940-es években jellemző gyér forgalom számára, most pedig 2019 van, és naponta több ezer jármű robog át rajta.

De visszatérve a karbantartáshoz: a környezetgazdálkodás most közleményben figyelmeztet, hogy a vállalkozó Hídtechnika Kft. szűkítette a munkálatok idejét, így a híd csak július 10-től lesz lezárva, és augusztus 9-étől már használható is teljesen.