Fél Szeged kiakadt azon, hogy lezárják a Belvárosi hidat, azonnal szűkítették is a munkálatok idejét

Még hétfőn írtuk, hogy a Belvárosi hídon komoly karbantartási munkálatokba kezdenek hamarosan, mert a dilatációs elemeket kell cserélni. Emiatt akkor július 4. és augusztus 16. közti forgalomkorlátozást is bejelentettek.

Ekkor azonban megtörtént az, ami igazán várható volt: rengeteg szegedi megrohamozta a kommentszekciókat, és olyan hozzászólásokat tűztek a hat hetes munkához, hogy azt azonnal lerövidíttették négy hetesre.

Hadd idézzek pár kedvencet a Szegeder Facebook-oldaláról:

„Ember!! 6 hét alatt új hidat lehet építeni!!! Miért kell szopatni a lakosságot?? Nem unjátok még?? Ha alkalmatlanok vagytok mondjatok le,ennyi.”

„Évek óta ez van,mi lenne ha végre sikerülne rendesen megjavítani,gyakoroltak már eleget!😡

„Ez vicc…, nem hiszem el, hogy nem lehetne tartósabban megcsinálni…, tudomásom szerint is évente javítják…, és az is hetekig tart…, kicsit uncsi már így 2020 közeledtével… :/

Az tény tehát, hogy a hidat jóformán évente javítják, de ezen semmi meglepő nincs azt tekintve, hogy az az 1940-es években épült az 1940-es években jellemző gyér forgalom számára, most pedig 2019 van, és naponta több ezer jármű robog át rajta.

De visszatérve a karbantartáshoz: a környezetgazdálkodás most közleményben figyelmeztet, hogy a vállalkozó Hídtechnika Kft. szűkítette a munkálatok idejét, így a híd csak július 10-től lesz lezárva, és augusztus 9-étől már használható is teljesen.