Fekete-Győr büszke, Mihálik országgyűlési képviselőnek készül

Déli 12 órakor tartott szerdán sajtótájékoztatót a Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András, és a Csongrád-Csanád megyei elnök, Mihálik Edvin a Széchenyi tér kopár fái alatt: 2022, büszkeség, tolvajország, Domaszék.

A sajtómunkások már ’45 körül gyülekezni kezdtek a városháza előtt, kis késéssel pedig az elnök is megérkezett Budapestről. A Szeged Étterem felől sétáló Fekete-Győr és társai előbb IV. Béla szobra előtt álltak meg, majd a Kiss Ernő utca vonalában álló Mihálikkal arról beszéltek, hogy ott, vagy itt lenne alkalmasabb. „Gyertek ide” – intette a szegedi képviselő, majd arról tanakodtak, át szabad-e sétálni a füvön. „Te vagy a zöld politikus” – mondta nevetve F-Gy. A következő percek a készülődéssel teltek, a pártelnök még egyszer megkérdezte, mi is volt az a településnév, ami említeni fog a többi között; a válasz Domaszék.

A sajtótájékoztatót megkezdve Fekete-Győr arról beszélt, hogy „rohadtul elege van” abból, amit ma itthon politikának nevez az ember. Gondolt itt a korrupcióra, a kisember kizsákmányolására, és az ereszekre.

Hirdetés

Ezt követve arról szólt, hogy 2022-ben pont ezekről fognak szavazni a szegediek is, amikor az urnákhoz vonulnak. Szerinte kelet és nyugat, múlt és jövő, valamint fejlődő, tiszta ország és visszamaradott tolvajország között kell majd választani.

Fotók: Szűcs Dániel / Szegeder

Mihálikról azt mondta, ő alapította meg az első vidéki Momentum-szerveződést, de nem csak ezért büszke rá, hanem mert bő egy éve zöld tanácsnokként is működik, és olyan ügyeket vitt végig, mint a VIP-parkolás felszámolása, a rakpart-lezárás nyáron, vagy a fűtésről szóló kampányuk, melyben szórólapokat készítettek. „2019-ben arra esküdtem fel, hogy Szegedért fogok dolgozni. Azóta eltelt 15 hónap, és büszke vagyok azokra az eredményekre, amiket közösen elértünk” – tette hozzá Mihálik.

A szegedi képviselőnek ezt követően bejelentették 2022-es országgyűlési képviselőségéért való indulását. „Olyan új és felelős kormányra van szükség, amelyik a rombolás helyett építkezik, és olyan képviselőkre, akik kiállnak a helyi közösségek érdekeiért. Ezért döntöttem úgy, hogy a Momentum képviselőjelöltjeként indulok Csongrád-Csanád megye 2-es számú egyéni választókerületében. Mert a 2022-es kormányváltás után országgyűlési képviselőként még többet tudok tenni Szegedért és térségéért” – mondta Mihálik Edvin.

Szerinte a kormány leváltása nem cél, hanem eszköz, ami lehetővé teszi, hogy jobbá tegyék Magyarországot. Olyan hellyé, ahol Szeged és térsége ki tudja majd használni a saját magában és a 21. században rejlő lehetőségeket. „Az a célom, hogy az itt élő emberekkel és a települések vezetőivel együtt dolgozzuk ki azt az irányt, ami felé haladni fog 2022-től Szeged és térsége, melyet az új kormány végre nem hátráltatni, hanem segíteni fog. Mert én azt tapasztalom, hogy az itt lakóknak elegük van az elvonásokból, a miniszterelnök üres ígérgetéséből, a kormánybiztosok homályos, soha meg nem valósuló terveiből. A valódi fejlődéshez valódi képviseletre van szükség, és valódi eredményekre. Meg kell épülnie annak az útnak, annak az új hídnak, fel kell újítani azt a villamosvonalat, és valódi gazdasági fellendülést kell hozni, nem papíron, hanem a valóságban. Az a dolgunk, hogy felkészüljünk a klímaváltozás kihívásaira és megvédjük az egyetemünk szabadságát, hogy modern oktatást és egészségügyet teremtsünk” – zárta beszédét.