Ezért nem nézhette meg az Átlátszó az új Szegedi Ifjúsági Centrumot

Ahogy azt korábban megírtuk, nem minden releváns portál vehetett részt a Szent Gellért Fórum, az új Szegedi Ifjúsági Centrum július 5-ei sajtóbejárásán. Szegedról mi és a szeged.hu jelentette azon kivételt, akik nem voltak kívánatosak az eseményen, majd az Átlátszó Országszerte is tett egy kísérletet a regisztrációra.

A nettó 12,7 milliárd forintból épült stadion augusztus 28-án nyitja meg kapuit Plácido Domingo operaénekes koncertjével, illetve a római Laziónak a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni vendégjátékával. Jó lett volna az elsők között megtekinteni az építményt, ám erre szegedi viszonylatban sajnos pár kiválasztotton kívül másnak nem volt lehetősége. Meghívót csak a Délmagyarország, a Szegedma, a Rádió88, a Katolikus Rádió, a Magyar Távirati Iroda és a Szeged Televízió munkatársai kaptak. Akkori megkeresésünkre, hogy minket miért hagytak ki az sajtóbejárásból, azt a választ kaptuk, hogy ők döntik el, hogy kiket hívnak egy ilyen eseményre, és most az a döntés született, hogy csak a kiválasztott sajtóorgánumok léphetnek be. A kérdésre, mely arra irányult, hogy a közpénzből épült stadionba miért csak a szeged.hu illetve a Szegeder nem léphet be, már időnk sem volt, mert közben letették a telefont.

Hirdetés

Ezek a hírek akkor végigjárták a magyar sajtót, s ezen felbuzdulva az Átlátszó Országszerte is megpróbált bebocsátást nyerni a sajtóbejárásra. A július 3-ai határidő előtt két levélben is regisztráltak, s a Szeged-Csanádi Egyházmegye felé is jelezték, hogy szeretnénk jelen lenni a bejáráson, ott fényképeket és videót is készítenének. Persze tervüknek nem a bürokrácia útvesztői szabtak gátat, hanem a Szeged-Csanádi Egyházmegye érzelmi alapon történő indoklása, miszerint a sajtóbejárásra azoknak a szerkesztőségeknek a munkatársait hívták meg, amelyek 

“folyamatosan tájékoztatták a közvéleményt a Szent Gellért Fórum építkezéséről, továbbá a Szeged-Csanádi Egyházmegye kulturális rendezvényeiről, az egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények korszerűsítéséről, a hadi sírok felújításáról, illetve új templomaik építéséről. Az Átlátszó pedig sajnos ezekről – az egyházmegye életében fontos eseményekről – mindeddig nem számolt be. Mindezek figyelembe vételével a Szent Gellért Fórum megtekintése az Átlátszó munkatársa, tudósítója számára egyelőre nem aktuális.”

Reméljük ahogy mi, úgy az Átlátszó is tanult az esetből, s az indoklásban szereplő hiányosságait mielőbb pótolja.

Nyitókép: Market Építő Zrt.