Ezer polgárőr vonul ki a közutakra, hogy felszedjék a szemetünket

A Magyar Polgárőr Szövetség 1000 fővel csatlakozik a „Jobb, ha el se dobod!” országos szemétgyűjtési programhoz 2019. szeptember 20-án – írja közleményében a rendező Magyar Közút Zrt. A két társaság több évre visszanyúló együttműködése így újabb elemmel bővül, a polgárőrök csatlakoznak az önkéntesek mozgósításához és közreműködnek a szemét elszállításában is.

Az Országos Polgárőr Szövetség azon túl, hogy részt vesz az őszi akción, saját kampánnyal és gyűjtéssel is erősíti a programot, mozgósítva a helyi lakosokat és a fiatalokat is. A polgárőrök vállalják, hogy a későbbiekben is jelzik a Közút mérnökségeinek az utak mentén talált szemetet, közreműködnek azok elszállításában és az elszállítás megszervezésében is.

A Magyar Közút az őszi, 2019. szeptember 20-ai szemétgyűjtési akciójára az önkéntesek csatlakozását szeptember 10-ig, azaz holnapig várja, jelentkezni online lehet. A társaság minden csatlakozó számára térítés nélkül kesztyűt, láthatósági mellényt és zsákokat biztosít, valamint gondoskodik az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról is. Továbbá az utak menti szemétszedéshez a cég a lehetséges mértékig szakmai felügyeletet is biztosít, szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be.

 

Nyitókép: illusztráció. Fotó: Bernát Benjámin / Magyar Építők