Ez itt az új arculatunk, de van fánk is!

Szombaton a budapesti Andrássy úton mutatta be újragondolt arculatát a Volánbusz Zrt. A grandiózusnak nem mondható eseményen jelen volt Dávid Ilona elnök-vezérigazgató, aki pár perces beszéde után még fánkot is osztott a népnek. Azt csak találgatni lehet, hogy maga az arculat, vagy annak bemutatója sikerült-e kínosabban.

A hazai buszközlekedés teljes átrendszerezéséről és államosításáról már beszámoltunk. A dolog lényege, hogy hamarosan egy EU-s szabályozás miatt meg kell nyitni a magyar piacot is a többi szereplő előtt, tehát nemsokára más, akár nyugati busztársaságok is üzemeltethetnek majd viszonylatokat, melyeket ha minden igaz pályázatra kell majd bocsátani. Ha egy pályázaton elbukik az október elsejével az összes magyar regionális és távolsági közlekedésért felelős központot megreggeliző Volánbusz, az azt jelenti, hogy kénytelenek lesznek átadni adott vonalak üzemeltetését egy új szereplőnek, így fordulhat majd elő akár az is, hogy a Mars térről a kübekházi dohányboltig egy eddig soha nem látott külföldi szolgáltató szállítja majd az utasokat. Ennek negatívumai is pozitívumai egyaránt lesznek, de az várhatóan jót tesz majd, hogy verseny alakul ki a vállalatok között.

 

„Jöjjenek közelebb, itt osztjuk a fánkot is majd”

 

Ez az egyelőre még nem látható verseny szülte a Volánbusz új arculatát is, melyet a „süt a Nap, ebben még szebb a mi napsárga díszünk is” poénnal mutattak be az Autómentes Nap miatt lezárt Andrássy úton. A logót nem tervezhették túlzottan sokáig: az lényegében a korábban is használt betűtípus (egyedül az ékezet váltott helyet), és egy arany boltív, amiről nem véletlenül juthat eszünkbe egy bizonyos gyorsétteremlánc.

„Egyrészt szeretnénk Önöknek megmutatni az új arcunkat, ahogy megígértük, másrészt pedig utána azt szeretnénk, ha utána meg is kóstolnának bennünket, hogy így nagyjából ilyen édesek leszünk meg ilyen szépek. Illetve vagyunk már, tulajdonképpen” – hangzik a rendkívül rosszul sikerült felkonferálás, mely után megkapta a szót Dávid Ilona is, aki rögtön megmagyarázta, mit is jelent a logó. „Az új logónk ezt a napsárga utat – mely egyben híd is – ezt jelenti. Számunkra mindenképpen, azt szeretnénk ha az utasaink számára is ezt jelezze.”

Fotó: Magyarbusz [Info]
A logó tehát egy híd, de vajon mit köt össze, kérdezheti a mezei utas. Erre is választ kapunk pár számot követően: a Volánbusz évente 18,5 millió járatot teljesít, és 708 millió utast szállít, ami azt jelenti, hogy egy buszon átlag 38-an utaznak. Na de vissza a hídhoz!

„Nagyon szeretnénk, ha Önök éreznék, hogy a mi logónkon ez az aranysárga híd – nemcsak utat jelent, hanem hidat is. Hidat egymás között, volánosok között, a kollegák között, hidat a volános munkatársak és az utazóközönségünk között, hidat az utasaink között, az egyes települések között, az emberek között. Hiszen innentől kezdve mi mindig mozgásban leszünk és Önöket, Önökért szolgálunk, közlekedünk” – fogalmazott meghatóan Dávid.

 

Megragadják a social médiát

 

A vezérigazgató ezután a társaságot érintő komolyabb változásokról is beszélt, persze csak amit egy hasonló kaliberű esemény megenged. Elmondta, hogy jövő év nyaráig járműállományuk 10%-a megújul, ami megközelítőleg 650 új járművet jelent.

Dávid Ilona beszélt arról is, hogy utasaik számára a legfontosabb az idő és az információ, ezért ők a lehető legtöbb közösségi oldalon jelen vannak, nemrég indítottak egy Instagram-fiókot is. Ezen felül Voláninform néven új Facebook-oldalt is indítanak (ilyen oldala közel egy éve a MÁV-nak is van egyébként). Itt útlezárásokról, terelésekről és más, a menetrendet és a járatokat érintő változásokról számolnak majd be. Még Youtube-csatornát is csináltak, amin a következőhöz hasonló videókkal illusztrálják, hogy milyen lehet buszozni egy párhuzamos valóságban, ahol csak mi ülünk a buszon és minden tiszta, és ahol a jegyautomaták is működnek:

Válaszd a Volánbuszt!

Utazásodhoz válaszd a Volánbuszt! Tudj meg még többet a VOLANBUSZ.HU oldalon! 🙂

Ezt követően Dávid röviden beszélt arról, hogy amúgy baromi nagy munkaerőhiány van a vállalatnál, úgyhogy hamár ennyien összegyűltek, valaki jelentkezzen már buszvezetőnek, majd fánk.

Fotó: Magyarbusz [Info]

Nyitkép: Magyarbusz [Info]

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]