Északon ár-, délen belvízveszéllyel fenyeget a Tisza

A Tisza felső szakaszán másodfokú ár-, míg a délkeleti megyékben ugyanilyen fokozatú belvízvédelmi készültség lép érvénybe – írja az Időkép.

Mint írják, rengeteg csapadék hullott az elmúlt napokban mind a keleti, délkeleti országrészben, mind pedig a Tisza vízgyűjtő területén. Ezeken a tájakon a 14 csapadékösszeg helyenként a 150 mm-t is meghaladta.

A sok eső következtében az Alföld délkeleti részén egyre több helyen jelent meg belvíz, több mint 10 szakaszon első-, 7 szakaszon pedig másodfokú belvízvédelmi készültség van érvényben.

Fotó: Belügyminisztérium Vízügyi Főigazgatóság (zöld: első-, sárga: másodfokú belvízvédelmi készültség).

Az Országos Vízjelző Szolgálat kedd reggeli jelentése szerint a Tisza végig árad, legintenzívebben a folyó felső szakasza. A hét második felében többfelé első-, illetve másodfokú árvízvédelmi készültséget indokló vízállások lehetnek.

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]