Épülhet az első szegedi Tesla Supercharger?

Magyarországon eddig elég gyér számban találhatók csak meg a Tesla villámtöltői, most azonban úgy tűnik, terjeszkedésnek indultak, és vidéki városokban is megjelenhetnek Elon Musk vállalatának saját töltőoszlopai.

Hazánkban jelenleg hivatalosan kettő üzemelő Supercharger található, egy Győrben, egy pedig Sormáson. Ezek nyilván nem az adott települések miatt léteznek, hanem mert nemzetközileg fontos közúti folyosókon fekszenek, előbbi a magyarországi M1-es, utóbbi az M7-es autópályákon. Még a hónap elején röppent fel azonban a hír, hogy újabbak várhatóak, kettő is, mind a kettő Budapest környékén. Egy Törökbálinton, egy pedig Fóton.

Előbbi helyen már javában zajlik az építkezés, a töltőoszlop pedig már tartalmazza a Type2 mellett a CCS csatlakozót is. Ez azt jelenti, hogy nem csak a Model S és Model X, de a Tesla Model 3 is tölthető lesz itt. A villanyautosok.hu szerint két csoportban 4-4 töltőoszlop lesz.

A szakportál információi szerint azonban nem csak ezen a két helyszínen épülnek töltőállomások, hanem Miskolcon, Debrecenben és Szegeden is. Ezt erősíti meg az is, hogy egy nem hivatalos, Telsa-töltőket jelölő térképen már meg is jelent a három helyszín, mint tervben levő töltők. A szegedihez annyi mindenféleképpen hozzátartozik, hogy egyes pletykák szerint Balástyán is épül 2020 végéig egy töltő. Azt nem tudni, hogy ezen módosítottak, vagy két különállóról van szó.

Kékkel a tervezett, bójával az építés alatti töltők. Fotó: supercharge.info

Megkerestük levélben az Auchant és a Teslát is, amint válaszolnak, beszámolunk.