Epikus videóban rémül meg egy díszletet szerelő aktivistától a Mi Hazánk ifireménysége

Epikus videó került föl a Mi Hazánk Ifjai YouTube-csatornájára. Ebben saját leírásuk szerint az látható, amint

Vékony Csongor és Walter Pál Péter a Mi Hazánk Ifjai tagjai a Pride első rendezvényének helyszínén járt, ahol kifejeztük véleményüket.

A Mi Hazánk Ifjai fellép a Pride ellen

Vékony Csongor és Walter Pál Péter a Mi Hazánk Ifjai tagjai a Pride első rendezvényének helyszínén járt, ahol kifejeztük véleményüket.

Ez előbbi a szegedi filmvetítés félbeszakítása utáni vitáról lehet ismerős, ez utóbbi pedig a náci karlendítős Insta-sztorijáról. A videón a következőket láthatjuk:

  • Rémült arccal beszél Vékony arról, hogy kezdetét veszi a Budapest Pride (ami amúgy tényleg egy 1 hónapos rendezvénysorozat, de két hete pénteken kezdődött, a felvonulás pedig július elején lesz, szóval itt valamit félrenézhetett), és, hogy jobban együtt érezzünk vele, ez alá bevágták a legfélelmetesebb jogdíjmentes aláfestő zenét, amit csak találtak
  • Egy aktivista (!!) egy színes dekorációt helyez föl valahova
  • Megmutatják, hogy az Ankertnek egy tábla szerint van biztonsági kamerája
  • Vékony egyre rémültebb arccal beszél arról, hogy megkérdőjelezik a “heteronormatív elméletet”, és hogy azonos nemű személyek házasságot köthetnek, majd rögtön javítja is magát, hogy “úgynevezett házasságot”
  • Letépnek egy szívárványos momentumos matricát és helyére fölragasztják a sajátjukat
  • Walter veszi át a szót, aki miközben totálban kidobnak valamit egy utcai kukába, arról beszél, hogy a Mi Hazánk Ifjai minden törvényes eszközzel föl fog lépni a “homoszexualitást agressszíven propagálók ellen” (gondolom, ebbe a kategóriába tartozik ordítva berontva szétverni egy rendezvényt, és agresszív propaganda érdeklődőknek tartani egy filmklubot)
  • Majd miközben arról beszélnek, hogy fontos számukra a jövő generációjának szellemi és fizikai képzése, leragasztanak egy csúnya, melegbarát pizzázótáblát
  • Majd kimondják: elég volt. Katarzis.

A szélsőjobboldali párt, illetve elsősorban annak ifjúsági szervezetének akciózását az váltotta ki, hogy a szegedi propagandasajtóból értesültek arról, hogy iskolákban tartanak olyan érzékenyítő oktatást, amelyekben az LMBT+ emberekről esik szó. A melegpropagandaként lefestett óra bemutatóját mi is megnéztük, ide kattintva elolvashatja, mit láttunk.

Megnéztük az iskolai érzékenyítést, amitől majdnem meleggé vált a teljes szélsőjobb

Kezdetként elmesélik személyes történeteiket, majd a résztvevők kérdéseire válaszolnak. Nagyjából ennyiből áll a szélsőjobboldalon a demográfiai armageddon origójaként emlegetett Melegség és Megismerés iskolai érzékenyítés. Az elején kicsit elvesztünk a rövidítésekben, de aztán előkerültek a coming outon kiboruló anyukák és a rejtett kézszorítások is.