Emelőkosárral hoztak le egy eszméletlen férfit a 10. emeleti lakásából Szegeden

A mentők kérték a tűzoltók segítségét újév első napján, mert egy Csongrádi sugárúti, tizedik emeleti lakásban újraélesztett beteg hordágya nem fért be a liftbe.

A mentősök szakértelmének és a hosszú percekig tartó feszített küzdelemnek köszönhetően sikerült újraéleszteni azt az 50 év körüli férfit, akihez újév első napján riasztották a szegedi mentőket – számol be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

A férfi állapota nem tette lehetővé, hogy a lépcsőházon keresztül vigyék ki a ház előtt várakozó mentőautóhoz, ezért a szakemberek a tűzoltók segítségét kérték, akik emelőkosár segítségével hozták le a beteget, akit így végül stabil állapotban szállíthattak kórházba.

Fotó: Országos Mentőszolgálat / Facebook

„A férfi állapota nem tette lehetővé, hogy a lépcsőházon keresztül vigyék ki a ház előtt várakozó mentőautóhoz. A szegedi hivatásos tűzoltók megtelepítették a gépezetes tolólétrát, majd felemelkedtek a tizedik emeleti lakás ablakához. A hordágyat a kosár széleihez rögzítették, így szállították a beteget a mentőautóhoz” – részletezte az esetet a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja.

Fotó: Országos Mentőszolgálat / Facebook