Elterelik a 2-es villamosokat vasárnap, hogy 300 méterrel kevesebbet kelljen sétálni a stadionhoz

Módosítják a 2-es villamosok útvonalát a vasárnap rendezendő Szeged-Csanád Grosics – Aqvital FC Csákvár mérkőzés miatt, ezért délután hat járat is a Szeged Plázát érintve közlekedik majd. Ez azt jelenti, hogy a Kossuth Lajos sugárút végén az Újrókus felé haladó villamosok nem jobbra, a Rókusi körútra fordulnak majd, hanem előbb balra, majd az 1-es vonal végállomását érintve keringnek egyet (ez igaz visszafelé is), ezzel megnövelve a menetidőt.

Szeged Plazán keresztül Európa liget végállomás irányba a következő (Szeged pályaudvarról induló) járatok lesznek érintettek: 16:25; 16:35; 16:45; 16:55 óra.

Miután véget ér a meccs, szintén módosul a 2-es: az Európa ligettől 20 órakor és 20:15-kor induló villamosok térnek majd be a Plázához.

Ezzel várhatóan 6 perccel növekszik majd meg a járat menetideje, míg a meccsre tartóknak mindössze 4 perccel kell majd kevesebbet gyalogolnia. A társaság ettől a közösségi közlekedés népszerűsödését várja, bár sanszos, hogy inkább a járatot egyébként is igénybe vevők lesznek kiakadva azon, hogy egy focimeccs miatt kell megkerülniük fél Újrókust. Egy a rókusi csomópont és a stadion között ingázó (akkumulátoros) trolibusz talán jobb ötlet volna, esetleg egy plusz kocsi az 1-es vonalon.

 

Nyitókép: szentmise a Szent Gellért Fórumban 2019. szeptember 8-án. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder