Elszállították a Szegedi Vadaspark egyik elefántját

Szegeden 2018 óta vannak elefántok az állatkertben, most azonban egyet el kellett szállítani, mivel a három egyed között nem alakult ki kiegyensúlyozott hierarchikus rendszer. Ehelyett rivalizáltak egymással, ezért döntött úgy a park, hogy az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége segítségével a Shanti nevű egyedet cserélik egy fiatalabbra. Őt most el is vitték az ukrajnai Mykolaiv Zoo-ba, helyette pedig Veszprémből érkezik majd az új állat.

A vadaspark beszámolója szerint a szállítás szervezése, engedélyeztetése, valamint a magyar és ukrán hatóságokkal való folyamatos egyeztetése hónapokat vett igénybe. Az elefántot előzetesen fel kellett készíteni a szállításra, tréningezni kellett, valamint a hatalmas tömeget is biztonságosan kellett kezelni. A speciális kialakítású konténer súlya 6 tonna volt tisztán, az elefánt maga pedig 3,5 tonna körüli, de Shantival egy másik elefánt is utazott, így a konténer teljes súlya meghaladta a 13 tonnát. Szerencsére, pontosabban Shanti együttműködésének és a szakemberek hozzáértésének hála, az elefánt minden probléma nélkül „lépett a fedélzetre”, így mondhatni, simán zajlott a beszállítás, és időben útnak tudott indulni a német szállítócég kamionja. Hosszan tartott az út, de végül épen érkezett meg új otthonába.

Shanti új “otthonában”. Fotók: Szegedi Vadaspark
, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]