Ellopták és összetörték az egyik új Mercedes buszt

A Délmagyarország információi szerint Szőregen valaki ellopott egy új Mercedes-Benz Conecto Next Gen típusú autóbuszt.

Egy olvasójuktól kapták a fülest, mely szerint a járművet a rendőrség vette üldözőbe. A busz állítólag a szőregi Légió utca felé indult, majd a Törökkanizsa utcára tért rá, amikor összetört.

A DAKK Zrt. időközben közleményt adott ki:

„Társaságunk megdöbbenéssel értesült arról, hogy 2019. május 2-ára virradó éjszaka ismeretlen elkövető eltulajdonította, illetve a menekülés során súlyosan megrongálta a társaság egyik új, korszerű autóbuszát. Az eltulajdonított jármű április 23-án, azaz másfél hete állt forgalomba Szegeden. Ezáltal a bűncselekmény igazi kárvallottjai a szegedi utasok, akik a javítás ideje alatt kénytelenek nélkülözni a magasabb komfortfokozatú autóbuszt.
A DAKK Zrt. folyamatos és szoros együttműködésben áll a rendőrséggel és a helyi polgárőrségekkel, számos biztonságtechnikai beruházást valósított meg értékei megóvása érdekében, valamint kiemelt figyelmet fordít a társaság ellen elkövetett, és az utasokat is érintő bűncselekmények megelőzésére, illetve az ezek miatt indított bűntető eljárások segítésére. A cél, hogy egyetlen ilyen eset se maradhasson jogkövetkezmény nélkül. Társaságunk minden tőle telhető támogatást megad az elkövető kézre kerítéséhez.
Szeretnénk a sajtó és a nyilvánosság segítségét kérni annak tudatosításában, hogy egy közfeladat ellátásában résztvevő jármű eltulajdonítása, megrongálása akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, továbbá jelentős kárt okoz a közszolgáltató társaságnak, és ezáltal a szolgáltatást igénybe vevő utasoknak is.”

Fotók: tudósító / Délmagyarország

A Délmagyar kereste a rendőrséget is, ahol azt mondták, hogy jármű önkényes elvételének gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen. Azaz a buszozó férfi, vagy nő elmenekült a rendőrök elől. A lap a helyieket is körbekérdezte, pontosan mi történt.

„Hajnal négykor én felébredtem, jött nagy dübörgéssel, utána pedig még több autó jött” – mondta egy neve elhallgatását kérő asszony.

Mint kiderült, a busz a sárban akadt és nem tudott továbbmenni, ezért a vezetője gyalog menekült tovább. „Egymás után, ha nem ment tizennyolc rendőrkocsi, akkor egy se. Én is kijöttem a gyerekekkel, mind a hárman futottak utánam, először fogalmam sem volt mi történik. Biztosan megszökhetett, mert a rendőrök mindenhova bevilágítottak. A bokrok alatt is keresték, de szerintem nem találták meg” – nyilatkozta a Délmagyarnak.

Rövid időn belül ez a második hasonló eset, hiszen pár héttel ezelőtt Sándorfalván loptak el egy csuklós Volvót, amivel rallizás után Szegedre is eljöttek.