Ellentüntetésekkel várják a Nemzeti Légió szegedi vonulását

Ma délután tart zászlóavatást a Toroczkai László által fémjelzett Mi Hazánk Mozgalom Nemzeti Légiója, erre már két ellendemonstrációt is bejelentettek – vette észre a Mérce.

A légió május 21-én már tüntetett Törökszentmiklóson, a katonai egyenruhás légiójuk avatására azonban Szegedet választották. A két szegedi ellentüntetést az aHang és a Kolompár Orbán az Országos Roma Önkormányzat volt vezetője a Magyarországi Cigányközösség Fórum (MCF) nevében tartja majd meg, ő sajtótájékoztatót is tart az Árpád téren 3-tól.

Egy harmadik gyűlést Törökszentmiklóson tart majd az Autonómia „Álljunk ki egymásért! Mondjunk nemet a gyűlöletre!” címmel, ők a következőket írják:

„Nem kell sokáig visszamennünk a történelemben, hogy tudjuk, miféle barbarizmushoz vezet ez, amellett, hogy még a magyar törvények szerint is tiltva vannak az ilyen alakulatok. A kérdés persze az, hogy a kormány hátszelével működő szervezetet meddig hagyja elmenni a hatalom.

 

Így nekünk kell kiállnunk magunkért és egymásért, hogy megmutassuk: azok, akik ezt a fajta gyűlöletkeltést hangosan és eltökélten ellenzik, többen vannak ebben az országban mint azok, akik ezt támogatják.”

Az aHang nevében Balogh Lajos roma jogvédő aktivista készített videóüzenetet, melyben hangsúlyozza,

„Magyarország nem lehet az az ország, ahol átlagembereket megfélemlítenek ilyen félkatonai szervezetek!”

Stop masírozás! Békés kiállás a szegedi Dugonics téren (2019. június 1.)

aHangosok Szegeden és környékén! Holnap délután 14 órára gyertek a szegedi Dugonics térre, álljunk ki együtt a rasszizmus és a megfélemlítés ellen! Részletek itt:Stop masírozás! Békés kiállás a szegedi Dugonics téren

Közzétette: aHang – 2019. május 31., péntek

 

Nyitókép: azonnali.hu