Elkóborolt teszkós bevásárlókocsikról készült nyomozóriport Szegeden

hahfaf

Fotók: Falusi Lívia

Falusi Lívia, rókusi lakos azzal tölti szabadidejét, hogy a Tesco-tól eltolt bevásárlókocsik életlét követi nyomon.

„Annak idején, amikor sétálgattam a kicsi gyerekemmel meg a babakocsival, és egyébként be voltam zárva a négy fal közé, sokáig állt egy tescós kocsi a házunk előtti téren, tele szeméttel. Azzal szórakoztam, hogy ahogy változott a szemét tartalma, mindig kitaláltam magamnak történeteket, mi történhetett az este, hogyan került bele az adott szemét – bútorok darabjai, virágok, ilyesmi. Egyszer csak eszembe jutott, hogy lefényképezzem. Itthonról a nagytescót érintve megyek munkába, és volt, hogy hét darabot számoltam össze egy körülbelül 1-másfél kilométeres szakaszon. Most csak a környékünkön kettő van, de ezek úgy két hónapja itt laknak” – mesélte Lívia a Délmagyarországnak.

 

L3347032

L3347033

A lap megkereste a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, Szegeden az utóbbi egy évben nem történt bevásárlókocsi-lopásról bejelentés, sőt még a Tesco-nak is írtak egy levelet, hogy mi áll az eltulajdonított kocsik hátterében.

„Valóban előfordul, hogy különböző okokból elkerülnek a bevásárlókocsik az áruházaink területéről. Ilyen esetekben munkatársaink összegyűjtik a hiányzó darabokat a környékről. Ez történhet az áruházvezető kérésére, illetve lakossági bejelentés, vagy hatósági szervek bejelentése alapján is” – közölte az áruházlánc sajtóosztálya.

L3347031

L3347030

 

L3347026

L3347027

L3347025

De Lívia sem volt rest, hiszen az elmúlt másfél évben olyannyira megszállottja lett a bevásárlókocsi-ügynek, hogy az egyiket még el is nevezte Bertalannak.

Ha neked is van hasonló sztorid, feltétlenül küldd el nekünk a  hello@szegeder.hu -ra!