Elkezdték végre a Kollégiumi út felújítását

Megkezdte a Strabag Kft. az 1,4 kilométeres Kollégiumi út felújítását. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester hétfőn tartott sajtótájékoztatót.

„Már több évtizedes igénye az itt lévő vállalkozásoknak, hogy jól járható legyen ez az útszakasz. Ennek hiánya a további fejlesztéseket akadályozza ezen a területen” – mondta Nagy Sándor a munkaterület átadásakor.

16a2dd84b08611230e0eb3670dc221b2
Kékkel a Kollégiumi út, a két végén pedig a Dorozsmai úton és a Fonógyári úton megújuló kereszteződések. Fotó: Szegeder / Google Maps

A Kollégiumi út fejújítására bruttó 850 millió forintot költ az önkormányzat, melynek bár nagy részét az Európai Unió adja, a város is áll 50 milliót. Ezen felül az elmúlt hónapokban 650 méternyi csatornát is építtettek 200 millióból a környék ellátására.

 

2020-ra készül csak el, de lesz benne minden

 

Fotó: szeged.hu
Fotó: szeged.hu

 

A Fonógyári út és a Dorozsmai út között húzódó, 1,4 kilométer hosszú szakasz átadása Nagy Sándor szerint 2020 elejére tehető. És bár ez legjobb esetben is közel 9 hónap, megéri a várakozás, hiszen a tervek szerint

  • az új út 8,5 méter széles lesz majd,
  • épül hozzá kerékpársáv,
  • tervben van 5 darab bringatámaszos buszmegálló esőbeállóval,
  • új közvilágítást építenek,
  • ültetnek 385 fát,
  • illetve 1341 cserjét.

Arról is szó esett, milyen kiemelt beruházások várhatók a közeljövőben a szegedi utakon. Új út épül az ELI-hez Béketelepen és felújítanak utakat a Dorozsmai úttól északra elterülő ipari területen.

 

Nyitókép: szeged.hu