Elkezdték a Belvárosi Mozi felújítását

Megkezdték az idén 99 éves filmszínház 800 millió forintos felújítását.

Hirdetés
Hirdetés

Az 1919-ben épült épületet nyárig újíttatja fel a tulajdonos Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft. a Modern Városok Program keretein belül. A felújítás a következő elemekből áll:

  • a Zsigmond Vilmos teremben cserélik a vásznat, a székeket, megújul a hangrendszer és a faburkolat,
  • korszerűsítik a fűtési-, a szellőző- és a világítási rendszert, cserélik a nyílászárókat,
  • az előcsarnokból eltüntetik az utólag beépített helyiségeket, ezzel kitágítva a teret,
  • és lefestik az épület külső homlokzatát is.

 

A mozit részlegesen lehet majd ugyan használni, de a Zsigmond Vilmos filmfesztivált például már az újszegedi Délvidék Házban tartják.

„A majd 100 éves műemlék épületünkre nagyon ráfér már egy felújítás (mi ezt belülről nap mint nap érezzük, reméljük, Önök nem vették észre). Januárban már csak a Csőke József terem nyit ki, a mozi többi része (át)építési területté válik. De gyönyörű lesz pár hónap múlva, higgyék el, és sok meglepetéssel is készülünk az őszi nyitásra! Addig se felejtsenek el bennünket, látogassák a családias Csőke József termünket, igyekszünk a fontos filmeket műsorra tűzni. Január 7-től a pénztár és a büfé is átköltözik a Csőke terem előcsarnokába, melynek bejárata a Deák Ferenc utca felől van. Az élő opera közvetítések, a filmklubok és a következő Zsigmond Vilmos Filmfesztivál fő helyszíne a Délvidék Ház (Közép fasor 1-3.) lesz, ahol a meghirdetett előadás előtt 1 órával nyitunk pénztárt, melynél csak készpénzes fizetést tudunk majd elfogadni” – írja a mozi közleményében.

 

Nyitókép: Google Maps