Elkészült Szeged legújabb biciklisávja, ami egyben buszsáv is

Image may contain: outdoor

Felfestették a Tisza Lajos körút kerékpársávjait, amik tartalmaznak pár elég jó elemet, például rengeteg bringatámaszt.

Miután október végén átadták a város első buszsáv-kerékpársáv kombóját a Glattfelder Gyula tér és Tisza-part között, most a felújítás alatti körút egészült ki végre biciklisávval a Dugonics tér és az Aradi vértanúk tere között. Ez azért nagy hír, mert a városvezetés eddig nem mutatott sok hajlandóságot a Magyar Kerékpárosklub által is szívlelt megoldás honosítására. Eddig.

 

A nagyjából 300 méteres szakaszon irányonként eltér a kerékpárosok vezetése:

  • az Aradi vértanúk tere irányába hagyományos, elkülönített biciklisáv van (ami egyébként igen széles, 2 méteres), kivéve a Honvéd téri buszmegállóban és a
  • a Dugonics tér felé vezető oldalon, ahol a körút másik végéhez hasonlóan a buszsávban vezetik a bringásokat is.

Arról, hogy miért jó ez a megoldás, korábbi cikkünkben írunk.

 

Image may contain: sky, tree and outdoor
Fotó: Szegedbicaj

 

A Tisza Lajos körúton szintet lép a kerékpározás, nem csak helyet kap a bicikli a közúti közlekedésben, de a kényelemre is ügyeltek. Megsokszorozódik a körúti parkolóhelyek száma is, az intézmények előtt ugyanis kerékpártámaszok tömkelege várja majd a szegedi közlekedőket – írja a Szegedbicaj.

A város híres biciklis felvonulásait szervező Critical Mass Szeged is felszólalt az ügyben, ők kiemelik, hogy az egyik vonulásuk mottója is a kerékpározható körutakért szólt, és hogy ezentúl is lesz értelme kiállni Szeged bringázhatóbbá tétele mellett.

 

Image may contain: car and outdoor
Fotó: Szegedbicaj

 

Image may contain: outdoor
Fotó: Szegedbicaj

 

Érdekel mi történik Szegeden, mik épülnek, vagy épp milyen kincsek tűnnek el az utcákról? Kövesd a Szegedert Facebookon és Instagramon.